Piramitleri Uzaylılar Yaptı Teorisini Çürüten 14 Kanıt

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gizePiramitleri gerçekten Mısırlılar mı inşa etti diye sormak gayet normal. Sonuçta tekerleği bilmeyen Mısırlılar piramitleri nasıl dikmiş olabilirler? Oysa cevabı oldukça basit: Atalarımız sandığımızdan çok daha zeki ve bilgiliydi. Eski Mısırlıların piramitleri nasıl diktiğini 14 mühendislik kanıtıyla görelim.

Bilim tarihini bilmek gerekiyor

Bugün elimizde iPhone’la 1000 yıl geçmişe gitseydik Ortaçağ insanları bizim büyücü veya şeytan olduğumuzu sanacaktı; çünkü ünlü bilimkurgu yazarı Arthur C. Clarke’ın dediği gibi, yeterince gelişmiş teknolojiyi büyüden ayırt edemeyiz.

Nitekim bu senaryoyu anlatan bir film var: 1995 yapımı Fırlama Şövalye’de, küçük bir çocuk elindeki walkman ile Kral Arthur zamanına gidiyordu. Bunu şeytan icadı sanan askerler de cihazı su kovasına atarak bozuyordu.

İlgili yazı: Düz Dünya Teorisini Çürüten 12 Kanıt

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize
Mısır’da Gize Nekropolü. Arkadaki en büyük piramitlere gelince: ortada Keops, sağda Kefren ve solda Mikerinos.

 

İşin ilginci teknoloji insan icat değil

Bilgi Üniversitesi’nde verdiğim SCI119 İcatlar ve İnovasyon Tarihi dersinde anlattığım gibi teknoloji insan icadı değil; ama uzaylı icadı olduğunu da düşünmeyin: İlk taş aletleri 3,3 milyon yıl önce yaşamış olan atalarımız icat etti.

O zaman insan türü ortaya çıkmamıştı; ama ilk insanlar 200 bin yıl önce evrimleştiği zaman atalarından gelen bilgiyi miras aldılar ve yontma taş devri zamanla yerini cilalı taş devrine bıraktı. Teknoloji tarihi on binlerce kuşak geriye uzanıyor derken abartmış olmayız.

Tersine, bugünkü teknolojik gelişmeleri Eski Mısırlılara ve onlardan milyonlarca yıl önce yaşamış olan atalarımıza borçluyuz. Öyleyse 4700 yıl önce Eski Mısırlıların piramitleri uzaylıların yardımı olmadan inşa etmesine de şaşırmayalım.

İlgili yazı: İnternetinizi Uçuracak En İyi 10 Modem

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize

 

Peki nasıl inşa ettiler?

146 metreyi aşan boyuyla gökdelenlerle yarışan ve geniş taban alanıyla İstanbul’daki AVM’lerle boy ölçüşen Eski Mısır piramitlerine hayranız. Astronomlar ise oldukça kesin geometrik ölçülerle inşa edilmiş olmalarına hayranlar. Öyle ki en büyük piramitlerin açılarını gözlemevi olarak kullanabiliriz.

Örneğin, boyu 146 metreyi aşan Mikerinos Piramidi’nin yapımında 2 milyon 300 bin taş blok kullanılmış bulunuyor; dahası piramidin hacmi 2,5 milyon metreküpe erişiyor. 4570 yıl önce dikilen Kefren Piramidi ise 53,10 derecelik eğimiyle günümüz inşaat planlarına taş çıkartıyor.

Öyleyse tekerleği bile bilmeyen Eski Mısırlılar bu dev yapıları nasıl diktiler? Sorunun cevabı piramitlerin kısa tarihinde yatıyor:

İlgili yazı: Kara delikler ne kadar büyük ve elektron kara delik mi?

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize

 

Altı kardeş

Mısır’daki Gize Nekropolü’nde dünyanın en büyük üç piramidi bulunuyor. Resimde görüldüğü gibi, bunlar soldan sağa doğru Mikerinos (Menkaure) piramidi, Büyük Gize Piramidi (Keops [Khufu] Piramidi) ve Kefren (Khafre) Piramidi olarak sıralanıyor.

Önlerinde ise bu piramitleri inşa eden firavunların atalarının yaptırdığı daha küçük piramitler yer alıyor. Gerçi bu üçünün Keops Piramidi’nin yanında küçük kalmalarına bakmayın. Bunlar futbol stadyumlarıyla boy ölçüşebilecek kadar büyük eserler.

Aslında Eski Mısırlılar en büyük piramitleri yüzlerce yıllık bir geçmişin birikimi üzerine inşa ettiler. Bu yüzden de piramitler nasıl inşa edildi diye sormadan önce, neden inşa edildi diye sormamız gerekiyor.

İlgili yazı: İnternette teknik takip ve gözetimi önleme rehberi

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize
Keops piramidinin içyapısı.

 

Ölüler kültürü

Eskiden Mısırlılar ölülerini bizim gibi toprağa gömüyordu. Ancak, kuru çöl iklimi bazı cesetlerin doğal olarak mumyalanmasına yol açtı ve bu da Eski Mısırlıların dinsel inançlarını etkiledi.

Ölülerin mumyalanarak lahitlere konulması ise yaşarken sahip oldukları zenginliklerin de mezara koyulması ihtiyacını beraberinde getirdi. Böylece kişilerin malları öbür dünyada mutlu yaşamaları için onlara eşlik edecekti.

Elbette zenginlerin serveti büyüktü ve bunların mezar soyguncularından korunması gerekiyordu. Böylece mezarların üstünü önce yapay tepeler, yani höyüklerle kapattılar. Ardından da kerpiç tuğlalarla ilk mozoleleri (anıtmezar) inşa ettiler.

İlgili yazı: Mobil İnternette Video İzleme Rehberi

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize
Zoser piramidi. Eski Mısır’ın en eski piramidi ve basamaklı bir Ziggurat.

 

1. Çok katlı mozoleye piramit denir

Günümüzden 4630 yıl önce Firavun Zoser’in aklına mozole basamaklarını üst üste koyarak çok daha görkemli bir anıtmezar inşa etmek geldi. Böylece ilk basamaklı Mısır piramidi ortaya çıktı.

Tarihte Sümerlerden Babillilere kadar birçok Mezopotamya uygarlığının bu tür basamaklı piramitler, zigguratlar inşa ettiğini biliyoruz.

Ancak, basamaklı piramitleri Eski Mısırlılar icat etti derken de dikkatli olmalıyız; çünkü Mezopotamya’nın bilinen en eski uygarlığı olan Obeyd kültüründe en az 6000 yaşında olan piramit öncülü kalıntılar bulduk.

Bu da piramit fikrinin çok daha eskilere uzandığını gösteriyor; yani piramitleri uzaylılar yapsaydı bunu başka uygarlıklar için binlerce yıldır yapıyor olmaları gerekirdi. Eski piramitleri de uzaylıların yaptığına inanıyorum demek yeterli olmuyor. Şimdi piramitleri insanların yaptığını gösteren somut bilimsel kanıtlara geçelim.

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize
Piramitlerin ayakta devrilmeden durması için taşlar içe doğru eğik diziliyor ki yerçekimi (ağırlık merkezi) piramitin duvarlarını içeri bastırarak yıkılmasını önlesin.

 

2. Kusursuzluk arayışı

Kusursuz olduğunu sandığınız Mısır piramitlerinin gerçekte kusurlu yapılar olduğunu biliyor muydunuz? Nitekim Firavun Zoser’in mimarları çok katlı yapıların yerden yükseldikçe devrilme eğilimi gösterdiğini bildiklerinden piramidin duvarlarını içe doğru eğimli inşa ettiler.

İlgili yazı: Uzay Milleti Asgardia 2017’de Kuruluyor

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize
Bir piramidin en çok taş isteyen yeri ilk katıdır. Piramidin üçte birini tamamlayınca taşların yarısını ve üçte ikisini tamamlayınca yüzde 80’inden fazlasını dizmiş olursunuz. Mısırılar bu yüzden kilise kulesi yerine piramit dikti.

 

3. Neden piramit yerine başka şekil değil?

Bunun nedeni az malzemeyle en yüksek yapıyı inşa etmenin EN KOLAY yolunun piramit olması. Öyle ki piramidin üçte biri tamamlandığında taşların üçte ikisini döşemiş oluyorsunuz. Piramidin yarısında ise taşların yüzde 80’nini döşemiş oluyorsunuz.

Bina dikmenin en zor yanı en üst kata taş çıkarmak olduğuna göre (Mısırlıların zamanında betonarme yapılar ve beton dökme kamyonları yoktu 😉 ), üst katlarda daha az taş döşemeyi gerektiren piramitlerin kaynak tasarrufu açısından en avantajlı yapılar olduğunu görebilirsiniz.

İlgili yazı: 10 Adımda kara deliğe düşen astronota ne olur?

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize
Sneferu’nun ilk düz piramit denemesi başarısız oldu.

 

4. Düz piramitlerin ortaya çıkışı

Firavun Sneferu 4600 yıl önce kendi basamaklı piramidini inşa etmek istedi; ama fikir değiştirip düz piramitte karar kıldı.

Ancak, Mısırlılar daha önce düz piramit inşa etmemişti ve elbette bazı hatalar yaptılar. Başka bir gezegenden gelen uzaylıların asla yapmayacağı hatalar:

İlgili yazı: 18 Ayda Nasıl 24 Kilo Verdim?

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize
Kefren piramidi Keops’tan yüksek görünüyor ama aslında 3 metre kısa.

 

Pisa Kulesi sendromu

Sneferu’nun mimarları piramidin alt katlarının açısını çok dik tuttular; ama kum taban bu kadar dik açılı bir inşaatı kaldıramazdı. Böylece binanın çökmesini önlemek için üst katların açısını değiştirdiler ve resimdeki çarpık şey ortaya çıktı.

Elbette Sneferu beni bu acayip şeyin içine gömemezsiniz dedi. Böylece Mısırlılar yere dizilen taşlardan oluşan sert bir temelin üzerine elle kesin ölçülerle kesilen taşlar dizerek uygun eğimli üçüncü bir piramit inşa ettiler!

Düşünün; piramidi uzaylılar yapıyor, yanlış yapıyor; firavun beğenmiyor ve iki kez (!) gidip yenisini yapın diyor. Bugün Kırmızı Piramit veya Kuzey Piramidi denilen bu anıtmezarı Kahire’deki Daşur Nekropolü’nde bulabilirsiniz.

İlgili yazı: Evren Bir Simülasyon mu?

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize
Kızıl piramit. Sneferu’nun üçüncü piramidi. Dış yüzeyindeki beyaz taşlar sökülünce kızıla çalan iç taş bloklar kaldı.

 

Keops piramidi

Ancak, Sneferu’nun oğlu Khufu babasının planlarından esinlenerek piramit mimarisini geliştirdi ve üç büyük Gize piramidi içinde en büyüğü olan Keops piramidini yaptırdı. 4580 yıl önce inşa edilen bu piramit yaklaşık 2000 yıl boyunca dünyanın en yüksek yapısı olarak kaldı.

Ta ki 1311’de yapılan Lincoln Katedraline kadar; ama katedralin merkez kulesi 1549’da çökünce yeniden inşa edilmedi ve Keops piramidi 1887 yılında dikilen Eyfel Kulesi’ne kadar dünyanın en yüksek yapısı olmaya devam etti.

Kefren piramidi daha yüksek değil mi?

Aslında değil. Khufu’nun oğlu Khafre piramit konusunda malzemeden tasarruf etmek için bu piramidi doğal bir taş zemin üzerinde dikti. Sadece doğal taş tabanın kenarlarını düzleştirdi. Ancak bu bir hileydi: Kefren Piramidi dışarıdan bakınca Keops’tan daha yüksek görünüyor; ama sadece yüksek zemine inşa edildiği için. Yoksa üç metre kısa!

İlgili yazı: Balinalar Neden Bu Kadar Büyük?

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize
Piramitler uzaylı eseri kusursuz yapılar değil. Solda Keops biraz yamuk ve sağda Kefren’in tepesi birleşmiyor.

 

5. Arızalı piramitler

Arkeologlar Keops Piramidi’nin kuzey duvarının daha uzun olduğunu, bu yüzden de piramidin biraz yamuk olduğunu buldular.1 Kefren Piramidi’nin duvarları da hatalı ve piramidin tepesinde çarpı işaretiyle birleşmiyor. Bu yüzden piramit tepesinin spiralle birleştiğini resimde görebilirsiniz.

Peki bu bir başarısızlık mı? Piramitleri uzaylıların inşa ettiğini düşünenler için tam bir başarısızlık olmalı. Ancak insanlar için büyük başarı; çünkü Mısırlılar bu piramitleri sadece üç kuşak içinde (60 yılda) geliştirdiler ve yaklaşık 4600 yıl önce yaptılar.

İlgili yazı: LISA Kütleçekim Dalgalarını Uzayda Arayacak

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize
Dışı yüksek kalite. İçi idare eder. Özünde dışı taşla kaplı basamaklı piramit olduğuna dikkat edin (sağdaki kesit).

 

6. Ucuz piramitler

Nitekim piramit inşaatı 700 yıl boyunca sürdü. Ancak, artan maliyetler Kefren Piramiti’nde olduğu gibi hileli inşaatları teşvik etmeye başlamıştı. Piramitlerin dış kenarlarındaki taşlar iyi yontulmuşken iç taşlar kabaca kesilmişti.

Örneğin piramitlerin dış kısmı beyaz kireçtaşıyla kaplıydı; ama Mısır Krallığı çöktükten sonra bölgeye yerleşen halklar bu taşları sökerek başka inşaatlarda kullandılar ve piramitlerden geriye yıkıntılar kaldı. Ucuza inşa edilen çekirdekler ise kısa sürede çökerek moloz yığınına dönüştü. Tabii uzaylıların piramitleri olsaydı çok daha dayanıklı olurlardı.

İlgili yazı: 1 Milyar Yıllık Kayıp Kıtalar Bulundu

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize

 

7. İnşaat teknikleri

Eski Mısır Krallığı’nda bulunan yaklaşık 100 piramidin hepsi de biraz farklı bir teknikle inşa edilmiş bulunuyor. Ancak, piramitleri insanların yaptığını kanıtlamak için büyük piramitlerin nasıl inşa edildiğini göstermemiz yeterli.

Keops Piramidi’ni ele alalım. Bu piramit 146 metre boyunda ve 2 milyon 600 bin taş blokla inşa edilmiş bulunuyor. Kusursuza yakın bir piramit ama kusursuz değil. Tabanında 2 cm ve köşelerinde 11 cm’lik kaymalar var. Yine de Öklit geometrisi ve pusulanın bilinmediği zamanlar için gerçek bir harika!

İlgili yazı: NASA Burçlar kuşağını Güncelledi mi?

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize
Kuzey kutbunu bulmak için uzaylı olmaya gerek yok. Bir yıldızın gökte çizdiği yayı ikiye bölün yeter. 😉

 

8. Burçlar kuşağı

Günümüzde Keops Piramidi’nin Kutup Yıldızı’nı göstermesi büyük bir şaşkınlık uyandırıyor. Oysa Kutup Yıldızı bile tam olarak coğrafi kutbun üzerinde bulunmuyor (hata payı dörtte üç derece).

Keops’un kuzey-güney ekseni ise altmışta üç derece (%5) ile gerçek kuzey kutbuna hizalanmış durumda. Kısacası Keops kuzey kutbunu Kutup Yıldızı’ndan daha iyi gösteriyor!2

Ancak bunun uzaylı kanıtı olması imkansız; çünkü 4500 yıl önce Burçlar Kuşağı’ndaki yıldızların konumu farklıydı. O zaman kutup yıldızı Thuban’dı; yani Ejderha Takımyıldızı’nda yer alan Alpha Draconis. Tabii ki Thuban’ın gerçek kutba hizası ve Keops ile açısı da bugünkü Kutup Yıldızı’ndan biraz farklıydı!

Öyleyse Mısırlılar Keops’u gerçek kuzey kutbuna nasıl bu kadar kesin hizaladılar? Aslında kuzey kutbunu bulmak çok kolay: Gökyüzünü izleyin, bir yıldız seçin, gökte çizdiği yaya bakın ve yayı ortadan ikiye bölün. İşte o dikme kuzey kutbunu gösteriyor. Bunun uzaylılarla hiç ilgisi yok. Şehirlerde ışık kirliliği olmasa evde yaparsınız.

İlgili yazı: Çıplak Tekillik: Kara Deliklerin İçini Neden Göremiyoruz?

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize
Mısırlılar çekül yapmayı biliyordu.

 

9. Doğru açıyı bulmak

Piramitleri Pisa Kulesi gibi devrik inşa etmek ve yıkılınca birkaç yüz bin taşın altında kalmak istemezsiniz. En iyisi duvarların eğimi için doğru açıyı bulmak.

Büyük Gize Piramidi’nin neredeyse 50 derecelik açısıyla bunu iyi bulduğunu biliyoruz; ama Pisagor teoreminin olmadığı yıllarda Mısırlılar bunu nasıl başardılar? Çünkü 3-4-5 üçgenini tanıyor ve bunun bir köşesinin 90 derece olduğunu biliyorlardı.

Sahi, siz Grek Tales ve Pisagor’un gönyenin temellerini kimden öğrendiğini sanıyorsunuz? Ayrıca Mısırlılar kesişen daireler yoluyla doğru açıyı bulmayı da biliyorlardı. Kesişim yaylarını kesen çizginin dairelerin ortasından geçen çizgiye dik açı yaptığını öğrenmişlerdi.

İlgili yazı: En Şaşırtıcı Sıcak Buz ve Süper Sıvı Dünyası

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize
Eski Mısırlılar taş blokları doğal taş yataklarından söktü. Bu blokların yüksekliği taş yatak katmanlarının doğal yüksekliğiydi. Yoksa taşları üstten kesmek daha çok zaman ve enerji alacaktı. Sfenks heykelini de dikerek değil, kazarak inşa ettiler!

 

10. Taşları su kanalı olarak kullanmadılar!

Arkeologlar Mısır piramitlerinin nasıl inşa edildiğini bulana kadar birçok teori geliştirdiler. Ancak, bunların büyük kısmı yanlış çıktı ve maalesef uzaylı teorilerini savunmak için bilime saldırmak amacıyla kullanıldı. Su kanalı hikayesi de bunlardan biri.

Bir teoriye göre Keops Piramidi’nin taşları Nil Nehri’nden su kanalıyla getirildi. Oysaki bu yöntemle sadece piramidin temeli için 9600 ton su gerekirdi ve çöl sıcağında buharlaşan suyla ortaya çıkan kaybı önlemek için saat başı 2 ton su yenileme ihtiyacı ortaya çıkardı (yapay bataklıkta binlerce işçinin sıtma hastalığına yakalanması da cabası).

Bu öneri 10 yıllık inşaat süresinde taşların sadece yüzde 6’sının su kanalıyla taşınabileceği anlamına geliyor. Taşların yüzde 94’nün Gize platosundan geldiğine dikkat edecek olursak bu mümkün değil. Suyun buharlaşması nedeniyle su kanalını doğal çekül (açıölçer) olarak kullanmak da imkansız.

Mısırlılar bunun yerine dik açı yapan bir tahta dirsek alıp ortasından iple ağırlık sarkıttılar. İşte bu basit çekülle uzaktan piramitlerin eğimini ölçtüler. Piramidi taş üstüne taş koyarak inşa ettikleri için zemin açısını bir kez doğru ölçmeleri yeterliydi. Taşların bir kısmını ise taş ocaklarından gemilerle getirdiler.

İlgili yazı: Biyoprinter ile Biyolojik Işınlama Geliyor

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize
Piramitlerin yapımında kullanılan kireçtaşlarının kökeni 50 milyon yıl önce var olan Tethys denizinin tortullarına uzanıyor.

 

11. Taşlar nereden geldi?

Piramitlerin yapımında kullanılan milyonlarca sarı kireç taşı bloğu inşaat alanına yakın taşocaklarından geldi. Taşlar ise 50 milyon yıl önceki Eosen çağında bölgede yer alan ve kapanarak Akdeniz havzasını oluşturan Tethys denizinin çamur tortullarından oluşmuştu.

Bunun için kuru kanallar açtılar ve taşları kesip kanırtarak çıkardılar. Hatta ünlü Sfenks’e dikkatle bakarsanız bu heykelin dikilmek yerine, bölgedeki çok katmanlı tortullardan yontularak çıkarıldığını görürsünüz. Mısırlılar kolay olması için Sfenks’i bile toprağı kazarak inşa ettiler.

İlgili yazı: Dokuzuncu Gezegen Yok Derken 10. Gezegen Çıktı

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize
İşte bilye yatağı olarak ve granit yontmak için kullandıkları diyabaz yuvarlak taşlar.

 

12. El aletleri

Eski Mısırlıların elinde sadece bakır vardı ve bakır yumuşak bir metal. Bununla taşları nasıl kestiler derseniz kum taneleri ve taş tozunu aşındırıcı olarak kullandıklarını söyleyebiliriz. Bu da bakırla taşları kesmelerini sağladı (ayrıca kumtaşı granitten çok daha yumuşaktır).

Sonuçta Keops piramidi sabahtan akşama bitmedi. 23 yıl içinde her gün bir olimpik yüzme havuzunu dolduracak kadar taş döşenerek inşa edildi. Bu noktada insani hızlar söz konusuydu. Taşocaklarından her gün gerekli sayıda taş kesmek için 1200-1500 işçi yeterliydi.

Elbette piramidin iç odalarındaki dev granit taşları kesmek çok daha zordu. İşte bunun için diyabaz denilen taşlardan yapılan ağır ve yuvarlak el çekiçleri kullandılar. Bunları hem inşaat sahasında hem de taşocaklarında bulduk.

Tabii ki her işçi günde sadece birkaç santimetre granit yontabiliyordu; ama dediğimiz gibi piramitlerin yapımı 23 yıl sürdü.

İlgili yazı: Fizikçiler Karanlık Madde Süper Sıvı Olabilir Dedi

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize
Mısırlılar taşları karadan kızaklarla ve denizden kayıkla taşıdılar.

 

13. Taşların taşınması

Dediğimiz gibi Mısırlılar taşların sadece bir kısmını nehirden kayıklarla taşıdılar. Bunun için dip sırıkları ve nehrin iki yakasında urganla kayığı çeken işçiler kullandılar.

Neden tekerleği kullanmadılar derseniz bunun sebebi tekerleği icat etmenin kolay, ama yük taşımaya yarayan sağlam dingil geliştirmenin zor olduğunu söyleyebiliriz. Dünyanın en eski tekerlekleri 6100 yıl önce kullanıma girmiş olsa da Mısırlılar bunu bilmiyordu.

Nitekim resimler ağır nesneleri kızakların üstünde taşıdıklarını gösteriyor; ama sürtünmeyle başa çıkmaları gerekiyordu. Bu yüzden toprağa demiryoluna benzeyen tahta raylar döşediler. Amsterdam Üniversitesi ise 2014’te yaptığı araştırmada ıslak kumun oldukça kaygan olduğunu gösterdi (uygun ölçüde ıslatıldığında).

Buna göre 10 kişi 1 tonluk kızağı çekebiliyordu; ama Eski Mısırlılar eşek ve öküzleri de yük çekmekte kullanıyordu.

İlgili yazı: Bilimsel Okuryazarlık Düzeyini Ölçmenin 2 Yolu

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize

 

14. Rampa sorunu

Eski Mısırlıların taşları piramitlerin tepesine rampalarla çıkardığını biliyoruz; ama klasik rampalar piramitlerden büyük ve ağır olduğu için bunları kullanmak pek mümkün gözükmüyor. Bununla birlikte araştırmacılar bilgisayar simülasyonlarıyla farklı rampaları denediler.

Her durumda piramitler için en çok taşı zemine döşediğimizi unutmayalım. Üst katlar içinse küçük sarmal rampalar yeterli oluyor. Böylece Mısırlılar tabanda büyük bir rampa ve üst katlarda küçük rampalar inşa ettiler.

Sonuçta piramitten daha büyük bir rampa kurmak zorunda kalmadıklarını tahmin ediyoruz ve geriye taşların yerine yerleştirilmesi kalıyor. Bunun için de tahta manivelalar ve yuvarlak diyabaz taşından bilye yatakları kullandılar. Böylece taşları piramitteki yerlerine kaydırarak oturtmak mümkün oldu.

Bu noktada her katta köşe taşlarını yerleştirmek, piramidin yamuk olmaması için çok önemliydi. Nitekim günümüze kalan en dış bloklara baktığımızda bunların birbiriyle tümüyle bitişik olduğunu görüyoruz. Öyle ki beyaz kireçtaşı blokların arasına kredi kartı sokmak bile mümkün değil.

İlgili yazı: Ay’a gitmedik teorisini çürüten 12 kanıt

piramitleri-piramit-eski_mısır-firavun-gize

 

15. Piramitleri köleler inşa etmedi

Hollywood filmlerine inanmayın. Piramitleri köleler inşa etmedi ve bunun kanıtı yeraltında yatıyor. Mark Lehner gibi Mısır bilimciler yaptıkları kazılarda en az 20 bin işçinin çalıştığı ve belki de daha fazla mevsimlik işçinin ziyaret etti işçi kentleri buldular. İşçiler burada aileleriyle yaşıyor ve iyi ücret alıyordu.

Böylece piramitleri uzaylılar yerine gerçekten Eski Mısırlıların inşa ettiğini görmüş olduk. Siz de aşağıdaki kaynaklara bakarak bazıları tarafından dünya dışı uygarlıklara atfedilen mühendislik başarılarının, hatalarıyla ve çözümleriyle insan türüne ait olduğunu görebilirsiniz. Körü körüne inanmak yerine sorgulamaya devam edin.

Piramitler nasıl inşa edildi


1Great Pyramid of Giza Was Lopsided
2Polar alignment
3Alignment of the pyramids to true north
4The CompletePyramids
5The Pyramids
6Sliding friction on wet and dry sand

Yorumlar

Yorum ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version
Yandex