Hakkımda

kozan demircan

Khosann.com ve Starbasekozan videoları Bilgi, Bahçeşehir ve Kültür Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmış mentor ve eğitmen Kozan Demircan tarafından hazırlanmaktadır. Blogda yer almayan orijinal bilim konularına Starbasekozan videolarında ulaşabilirsiniz. Gönülden bir merhaba için hemen aşağıda okumaya devam edin.

Lecturer @ Bilgi Uni 💥 Science Writer 👨‍🎓
Mentor @ K12akademi – Youtube #starbasekozan
#Powerskills #TEDx #BI #STEM #Blockchain BPhil

Bilgi, Kültür ve Bahçeşehir Üniversitelerinde bilim, teknoloji, dijital dönüşüm, endüstri 4.0, yapay zeka ve blokzincir konularında ders verdim. Mentör ve eğitmen olarak çeşitli kurum ve kuruluşlara SOFT SKILLS, POWER SKLISS, SÜREÇ YÖNETİMİ başlıklarında uygulamalı danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunuyorum.

Profesyonel çevirmenim ve dergicilik sektöründen geliyorum (eski Popular Science Türkiye ve Focus dergisi yazarı). 20 yıldır Sergio Bonelli’nin İtalyanca Nathan Never çizgi romanlarını çeviriyorum. Uzun yılların Barbar Conan çevirmeniyim.

Bilim yazarı olarak:
Bilimkurgu, epik fantezi, çizgi roman, felsefe ilgi alanlarım. Popüler bilim, kuantum fiziği, astrofizik, astronomi, biyoteknoloji, askeri teknoloji, mobil dünya, bilişim sektörü, yapay zeka, teknolojik tekillik, fütürizm, transhumanizm ise diğer ilgi alanlarım.

ABONE OL ► Youtube Starbasekozan
İNDİR ► Android uygulaması
BAĞLAN ►
Telegram: Starbasekozan Kanalı
Twitter: @Khosann
Facebook: kozand
Instagram: @khosann
Linkedin: Kozan Demircan
Spotify: Kozan Demican’la Dijital Dönüşüm

Merhaba sevgili okur,

İtalyan Lisesi ve İstanbul Üniversitesi felsefe mezunuyum. Bilgi, Kültür ve Bahçeşehir Üniversitelerinde bilim, teknoloji, dijital dönüşüm, endüstri 4.0, yapay zeka ve blokzincir konularında ders verdim.

Mentör ve eğitmen olarak çeşitli kurum ve kuruluşlara dijital dönüşüm, dijital liderlik, vizyon okuryazarlığı, inovasyon, dijital girişimcilik, blokzincir vyapay zeka gibi alanlarda danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunuyorum.

Profesyonel çevirmenim ve dergicilik sektöründen geliyorum (eski Popular Science Türkiye yazarı) ama çevirmeyi değil, Türkçe söylemeyi seviyorum. 20 yıldır Sergio Bonelli’nin İtalyanca Nathan Never çizgi romanlarını çeviriyorum. Uzun yılların Barbar Conan çevirmeniyim.

Kitap kurduyum, video oyunlarını, kitap okumayı, çeviri yapmayı, roman yazmayı seviyorum.

Bilimkurgu, epik fantezi, çizgi roman, heavy metal, Yıldız Savaşları, Uzay Yolu, felsefe ilgi alanlarım.

Popüler bilim, kuantum fiziği, astrofizik, astronomi, biyoteknoloji, askeri teknoloji, mobil dünya, bilişim sektörü, yapay zeka, teknolojik tekillik, fütürizm, transhumanizm ise diğer ilgi alanlarım.

Tablette kitap okuyan ama eski kitapların baskı kokusunu seven, aksiyon figürleri biriktiren, Mass Effect video oyunundaki teknolojileri ya da Baldur’s Gate’teki Ortaçağ silahlarını Türkçeleştirmeyi seven bir insanım. Bununla birlike gezmeyi, yemeği ve arkadaşlarla eğlenmeye de bayılırım. Tiyatrodan konser, sergi ve sinemaya kadar ulaşabildiğim bütün etkinliklere giderim. Asla yerimde duramam ve hem kendime hem de dostlarıma vakit ayırmayı severim.

Ve yazmadan, konuşmadan, anlatmadan, sorgulamadan duramam. Bu blog da ilgilendiğim konular bağlamında içimden gelenleri paylaştığım bir ortam.

Siteyi okurken keyif alıyorsan benim için yeterli. Bilginin, paylaşım ve internet özgürlüğünün insanları ortak paydada buluşturarak kendini gerçekleştirmesi ve ifade etmesinin dışında özel bir misyonu olduğuna inanmıyorum.

Keyifli okumalar dilerim,

Kozan

98 thoughts on “Hakkımda”

  1. Hüseyin Gürler

    Kozan bey
    Uzay, zaman, kuantum ve bilimkurgu üzerine yazdığınız yazıları ilgi ile okuyorum. Ayrıca sunum tarzınızda konulara ilgiyi artırıyor.

    Saygılarımla…

      1. İsaacnewton

        Blog unuzu çok beğendim zaten prof babam,beğenirsin diye senin blogunu önerdiyse güzel demektir

        1. Hamit birkan

          Çok okuyan bir adamım. Türkiyede bu zamana kadar böyle dolu dolu ve düzenli eşi benzeri bile olmayan bilgi sunan bir siteye veya insana rastlamadım.

          Hatasız kul olmaz pek tabiki. Hatasız Allahtır. Ama yazıları eşsiz buluyorum.

          Ayrıca kimseyle de itişme taraftarı olmamanız/ felsefeye metafiziğe hak tanımanız saygı duymanız/ dinin kokusuna bile tahammül edemeye bazı şarlatan ve geri zekalıların aksine geniş ufuklu objectif olmanız vesayre gerçekten saygı ve takdire şayandır.

          Çok teşekkürler Kozan bey.

      2. Yaw bu adam Turkiyede boyle yazi yazan tek insan galiba.Onu tebrik eder cok tesekkur ederim verdigi bilgilerle bizi aydinlattigi icin.Emege saygi budur iste..

      3. Merhaba
        Kizim 9 yadinda.Belinde sant takili.Ocak ayında santin tıkanması sonucu basincin göz sinirlerini tahrif etmesinden dolayı iki gözünde tamamen görme kaybı var.İki gözunede optik sinir fenestasyonameliyati olup.mart ayında da kok hucre ameliyatı oldu.ilk test VEP verilerine göre sol goz biraz kötü sağ goz daha iyi olduğu. kok hücreden sonra yapikan ikinci VEP te biraz daha iyileşme olduğunu hocamız söyledi. Sorum gen nakli tedavisi veya kok hucre ile ilgili başka bit gelişme tedavi yöntemi var mıdır?
        Gen tedavisi ve kendi gözünden alınan kok veya gen ile ilgili bir calisma bir sonuç var mıdır?
        Teşekkür ederim.

      4. Daha bu gün gördüm Kozan Demircan in yazılarını neden ünlü değil peki bu adam.yillardir boşuna , Google lamisim böyle yazıları okumak için harikasın Kozan Demircan.

  2. merhaba sitenize mail bildirimi ile (subscribe) abone olmak istiyorum ama hata alıyorum… “The feed does not have subscriptions by email enabled” diyor.. ilgilenebilirseniz ve / veya mail adresimi mail bildirimine ekleyebilirseniz sevinirim.. iyi günler…

    1. Kozan bey merhaba benim 17 yasinda kizim var 11 aylikken norabilastama canseri oldu.beyindeki tumor goz snirlerini zelemis 1gozu yuzde 15 goruyor digeri sadece hereketleri hafif fark ediyor siden ricam bildiginiz iyi bir goz doktoru varmi yada bu konuda arastirmalar ne durumda lutfen beni bilgilendirirmisiniz. Biz ingilterede yasiyoruz yazinizi okudum kok hucre ile ilgili amerikadaki arastirmayi. Belki siz bize umut olursunuz.simdiden cok tesekurler.

      1. hakan inan

        ara ara bazı bloglarda isminide rastliyordum. sanırım uzay evren hakkında olacaktı ,son bu yarasalar hakkındaki makalenin bilimselligine bayıldım . insanın ufkunu açacak derli toplu sıkılmadan okuyorum . tebrik ediyorum . daha ne diyebilirimki. ekledim takipyiteyim.

  3. İnsan ve doğada var olan ama bilinmeyen gizli güçleri yansıtan ve bunu bilimsel çerçevede sunmaya çalışan bir Kozan Demircan izlenimi bıraktı bende.
    Ülkemizde bu anlamda bilgi ağının pek az oldugunu düşündügümüzde kaynak olabilecek çok yararlı bir hizmet verdiginizi takdirle karşılıyor ve başarıların devamını temenni ediyorum.

    1. Şamil Turnalı

      Kozan bey merhaba

      Blogunuzdan şimdi haberim oldu ve kabaca inceleyince son derece anlaşılır bir yazı tarzınız olduğunu gördüm. Elinize sağlık ve çok teşekkür ederim. Bugünden itibaren sürekli takip edeceğim sizi… Saygılar
      Şamil Turnalı

  4. Ahmet KAHRAMAN

    İnsanlardan sorumlu olanların tırnağını kıpırdatmadıkları bu yeryüzü parçasında,
    İnsanlara hiç sorumluluğu olmayan SİZ, bu kadar çok uğraşsın, yazsın , paylaşsın…
    Noldu yani boyumuz mu uzadı güneş lekelerini okuduk da ..evet uzadı..
    ….. okurken keyf alıyorum..

  5. Kozan Bey Merhaba,
    Yaklaşık sekiz ay sonra isim dolayısı ile italyaya taşınmak durumunda kalacağım. İtalyanca ile içli dışlı birisi olarak sizinle iletişime gecmenin doğru olacağını düşündüm. İtalya da günlük ve iş yaşamında zorluk yaşamamak için önceden dil ile ilgili hazırlık yapmak istiyorum.Sizin bu konuda önerebileceginiz kurs,web sitesi ,yazılı kaynak vb. şeyler var mıdır? İyi çalışmalar.

  6. ugur soylu

    Kozan bey
    Blog u google da dolasirken buldum.Cok faydali ve basarili buldum bunda devaminizi dilerim.
    Benim kalbimde bio prostatic aortic kalp kapagi var ve bunun omru on yil olup 2024 yilinda sonlaniyor.Eger baska kotu bir hastaliga yakalanmazsam bu tarihte yenidi ile degistirilmesi gerekecek.Bu arada kalp kaslarinin sol tarafindakilerde zayiflik var.tracking 40-45 civarinda.Benim merakim bu tarihe kadar derdime care olacak bir gelisme olabilirmi.Bu arada muhendisim ve 25 yildir ABD de yasiyor ve buradan da konuyu takip ediyorum.Daha onceki hukumet kiliselerin baskisi ile ilgili arastirma paralarini kesmisti, arastirmalar genellikle dini kutuluslarin etkisi olmayan Cin de yapiliyordu, 8 yildan beri normale dondu ancak yeni secilen hukumetin tavri belli degil.
    Umarim arastirmslari engellemezler.
    Basarilarinizin devamini dilerim.
    Ugur Soylu

    1. Uğur Bey merhaba. Öncelikle acil şifalar dilerim. Ferah olun. Sağlıklı bir şekilde kapakçık değişimi yapılacağından eminim. O kadar güzel ifade etmişsiniz ki bu alandaki sıkıntıları bana söyleyecek pek bir şey kalmamış. Kalp çok karmaşık bir organ. Ancak sorunuza belki şu cevap olabilir: Kalp kaslarının üstüne ritim bozukluğunu gideren elektronik devre takıyorlar. Klinik deney aşamasında mı bilmiyorum. Yazmıştım. Umarım yardımcı olur. Desenli Kalpler Ameliyatta Hayat Kurtarıyor >> Organik jelden üretilen elastik dokular hasarlı kalpleri onaracak. Bunun dışında kalp kapakçığı basan biyoprinterlar. Bunlar kök hücrelerinizden alıp klonluyor. Yine dene aşamasında. Araştırmanızı tavsiye ederim.

  7. Orhan Aksuvar

    Kozan Bey merhaba,
    Sitenizi keşfettikten sonra, açıkçası müptelası oldum. Emeğinize sağlık. Kendinizi tanıtırken video oyunlarına meraklı olduğunuzdan bahsetmişsiniz. O zaman size bir oyun tavsiye edeyim; Eve Online. Eğer bir gün olur da göz atmak isterseniz, sizin gibi değerli bir bilim insanını aramızda görmekten büyük kıvanç duyarız 🙂 Ayrıca sizden naçizane kişisel ricam; astrofizik ve teorik fizik ile ilgili makalelere biraz daha öncelik tanımanız. 🙂 Her ne kadar turizm fakültesi mezunu olsam da, çocukluk aşkımdan bir türlü vazgeçemiyorum. Teşekkür ederim.

    1. Sevgili Orhan, öncelikle nazik davetin için teşekkür eder ve muhteşem bir yeni yıl dilerim. Eve Online aklımda ama çok zaman alan bir uğraş ve güzel bir klan gerektiriyor oyunda destek almak için. Sosyal ağ hesaplarım blogda bir tık uzakta. İstersen Twitter, Instagram veya Facebook’tan mesaj at ve klanın adını ver. Yılbaşından sonra deneyelim; çünkü hiç oynamadım.

      Astrofizik seviyorsan bu haftaki yazılarıma bayılacaksın. Hepsi astrofizik ve kozmoloji üzerine.

      1. İsaacnewton

        Andal fizik okudum ve yakın zamanda nükleer fizikte doktora mı bitirdim. Ha bunu neden mi söylüyorum çünkü bir fizikçi olarak blogunu çok beğendim. Türkiyede bilim blogları gerçekten itici ve eleştiriye kapalı. Ayrıca alakasız gelicek belki ama dinsel görüşünü belirtirmisin? Sadece meraktan soruyorum.

  8. Ercüment Uyguralp

    Sizi kıskanıyorum! Olumlu anlamda olduğunu söylememe gerek yok herhalde!
    Belkide “imrenmek” daha doğru bir kelime seçimi olacak!
    Işığınız daim olsun..

    Saygılarımla,

    Ercüment Uygualp

    1. Normalde haftada 6 gün yazı girerim; ama bu hafta Hacettepe Tıp’ta TEDx ve Bahçeşehir Popular Science Türkiye konuşmam vardı ve önce Ankara’ya gittiğim için gün aşırı oldu. Elimden geleni yapacağım sevgili Volkan. 🙂

  9. Hakkımda kısmını okuyan bir kişinin blogunuzu takip etmeme gibi bir lüksü yok başarılat ✌

  10. Hakan ÜNSAL

    Sadece yarım saattir siteyi geziyorum ve okuyacak onlarca şey buldum. Bir arkadaş yorum bırakmış, kıskanmakla imrenmek arası kararsız kalmış. Güzel tespit.
    Ellerinize sağlık.

  11. Sedat Parlaöz

    Kozan Bey bloğunuzu keşfettiğimden beri günlük yaşantımın önemli bir parçası oldu. Ben de uzun yıllardır astronomi ve astrofizik tutkunuyum. Son yıllarda kuantum fiziği/mekaniğine de ilgi duymaya başladım. Çok vakti olmayan biri olarak sizin bloğunuzda pek çok soruma cevaplar bulabiliyorum. Elinize, emeğinize sağlık. İyi ki varsınız. Çok teşekkürler

  12. Merhaba Kozan bey tavuk karasi tedavisi hakkinda yazinizi okumustum daha fazla bilgi verirmisiniz benim gorme duzeyim cok altlara indi tedavi olur mi ise yarar mi?

    1. Merhaba şura, öncelikle acil şifalar dilerim. Kök hücre tedavisi her hastalıkta yok. Ve henüz klinik deney aşamasında. En doğrusu Türkiye’de bir doktora danışıp bu tedavileri geliştiren üniversitelere İngilizce mail atmak ve varsa klinik deneylere katılmak için gönüllü olmak.

  13. Çok güzel bir site … Anlaşılması kolay dili, açıklayıcı bağlantıları ve içerik zenginliği neredeyse “baş ucu sitesi” ellerinize sağlık. Ve TEŞEKKÜRLER…

  14. Dr. Onur Gürkaynak

    Tek kelimeyle mukemmel bir site. Dopdolu bir kisi oldugunuz yazdigin makalelerdeki cesitlilik ve bilgi birikiminizden cok rahat anlasiliyor. Ancak bilgi sahibi olmak kadar bunu karsiya aktarabilmek hem de bunu okuyucuyu sıkmadan, bunaltmadan aktarabilmek cok onemli ve bunu cok iyi basariyorsunuz. En kisa surede daha da buyuk kitlelerin sizi tanimasi ve bu blogu kesfetmesi dilegiyle saygilarimi sunuyorum.

  15. kozan bey google play uygulamanızı merakla bekliyorum, yazilariniza ulasmak icin daha kullanisli bir yontem olabilir 🙂

  16. Merhaba Kozan bey,
    Ben Hacettepe Üniversitesi felsefe mezunuyum. Bölümümü çok severek okudum. Bana kattığı bakış açısını ve yarattığı hayat biçimini başka hiçbir bölümde edinemezdim.
    Gene de, kendimi geliştirmeyi ve felsefeyi farklı şeylerle harmanlamayı tercih ettiğim için grafik ve web tasarım, sosyal ve dijital medya alanlarında sertifika programlarına katıldım. Şimdi dijital medya ağırlıklı olarak çalışıyor, şirketlere danışmanlık yapıyorum fakat … Sizin yazılarınızı okuyana kadar, daha önce, kendi işimi yapmak için ayrılmış olduğum bir ajanstan gelen sabah 9 akşam 19 iş teklifini kabul etmek üzereydim bazı umutsuzluk ve enerjisizlik ruh halleri nedeniyle.

    Ama aklımda ‘bir kafesin içine sıkışmış gibi hissediyorum’ düşüncesi hep var olacaktı. Şimdi freelance hayatıma devam etmeyi kafamda kesinleştirmiş durumdayım.

    Size asıl yazma amacım bunlar değildi doğrusu. Asıl amacım; bir insan ancak bu kadar ruh ikizi olur diye aklımdan geçirmiş olmam, yazılarınızı okurken. İlgi alanlarından tutun yaptığımız işe kadar (her ne kadar sizinki gibi geniş çaplı olmasa da) ortak her şey.

    Sizi bir rol model olarak alıyor, bundan sonra dakikası dakikasına takip ediyorum 🙂

    Başarılarınız daim olsun.

    Saygılarımla, Arzum

  17. ”Düşünce yoğunluğu sinapsların yoğun uyarılımının sonucudur ve bu durum ortaya çıkan kinetik enerji ile birlikte 2.356 gramlık bir ağırlığa sebep oluyormuş. Dünyadaki yer çekimini de dikkate alırsak 2.356 x 21.6 (yerçekiminin yarattığı katsayı) ‘lık bir ağırlık oluşuyor. Denek bir erkekmiş ve bir kızın ona “naber” demesinden sonra ölçümler yapılmış.” Hocam siz o beyni nasıl taşıyorsunuz ?

  18. Kozan Bey merhaba ;
    Blogunuzu cok begendim. Teknoloji gelistiren biri olarak IOTA ve BITCOIN makalenizi buyuk bir zevkle okudum.

    Bir gun denk gelirsek, yanimda bir sapka olmasini isterim. Dilinize ve yazilarinizdaki doyurucu yone “Sapka Çıkarmak” icin. Muhabbetle kaliniz.

  19. Kayıt olmaya çalıştım, e-postama bağlanırken ”bağlantınız gizli değil, vs. yazısı çıktı. Bu engellenen sitelere bağlanırken oluyor. Sizin blogunuz da mı engelli veya başka bir nedeni mi var acaba?

  20. Teşekkürler. Konuyu ele alışınız ve akıcı anlatım tarzınız çok tatmin edici. Sıkılmadan makalenin sonunda ve bir çok bilgi ve akılcı yaklaşımla kendimi buluyorum. Teşekkürler…

  21. Mustafa ÜNAL

    Merhabalar;
    Yazılarınız sürükleyici romanlar gibi okudukça okuyası geliyor insanın.Uzun zamandır böyle keyifle blog incelememiştim. Tebrikten ziyade teşekkür ediyorum.

  22. Evrenin nasıl oluştuğu ile ilgili makalenizi okudum ve benim nutkumu tutan satırlar içinde yer alıyordu kaleminize emeklerinize sağlık sevgiler, başarılar dilerim..✅✏

  23. Elif Kendir

    Gerçekten şahanesiniz!
    Stephen Hawking’in çok sevdiğim bir kelamı vardır; “…durumlar ne kadar kötüleşirse kötüleşsin, ben hep şöyle diyorum; eğilip ayaklarına bakmaktansa, yukarı yıldızlara bak.”
    Bugün, yıldızlara bakarken sizinle tanışmış oldum ne mutlu ki…
    Çok teşekkürler, güzel varlığınız için.

    1. Merhaba Elif Hanım, ben de yeni bir okur kazanmaktan memnun oldum. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Bilgi paylaştıkça gelişir. Keyifli okumalar.

  24. Merhabalar,
    Elinize dilinize sağlık. Tebrik ederim.
    Bilime teşvik ettiğim oğluma ilk insan çelişkisini anlatırken Çoklu Adem makalenizle tanışmış oldum blogunuzla. Sabah bir baktım yağmur yüzünden mahkum olduğumuz metroda dur tünele giriyoruz dur şu bağlantıyı da açayım, kendi kendime işte bu bak levha tektoniğide yazmış, başarılı, bugün halkın arasına karışmamız fena olmamış diyip,, az önce bir de biyografisine bakalım fizikçi galiba diye düşünürken bambaşka bir çılgın buldum kusura bakmazsanız 🙂

    Güzel blog oğlumla genel kültür sohbetleri için kaynak olarak ekledim sitenizi favorilere.

    Tekrar tebrik ederim.

  25. Yıldırım Vapur

    Merhaba hocam evrendeki büyük yıldızları araştırırken UY SCUTİ makalenizi dolasıyıyla blogunuzu okudum başka yerlerde değinilmeyen detay ve bilgiler sunmuşsunuz tebrik ediyorum çocukken sıkı bir barbar conan ve diğer çizgi romanların okuyucuydum.diğer gezegenlere yada yıldızlara insanoğlunun yakın gelecekte ulaşabilmesi olasılığı ile düşünceleriniz nelerdir bununla ilgili bir paylaşımınız olacakmı ? merakla bekliyorum teşekkürlerimle.

    1. Teşekkür ederim Yılmaz. Ancak, bu kasaba iki ben’e dar. 🙂 Keşke herkes benden çok bilse, boynuz kulağa geçse de ülkemiz özgürlüğüne kavuşsa. Bilgi paylaştıkça büyür.

  26. oktay ulusan

    Uzay ve kuantuma ilgi duyuyorum.Kuantum adi altinda bize ozgu dini ve uzak dogu kokenli bilgiler ilgimi cekmiyor.Matematik ve/veya deney esasli bilgiler beni heyecanlandiriyor.Basarilar dilerim.

  27. Merhaba, henüz bloğunuzu incelemeden hakkınızda yazılanları ve nezaketle değerlendirmelerinizi okudum. Güzel insanlara hasret kalmışız. Teşekkürler. İnşallah takibinizde olacağım.

  28. popüler bilim alanında şimdiye kadar gördüğüm en iyi yazılar burada.En önemlisi bu konulara meraklı olup açlığını doyuracak anlaşılır yazılar bulmakta zorlanan okurlar için daha iyisini bulmak imkansız.Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum.

  29. Mustafa Furkan Kabil

    Bayılıyorum sitenize lütfen bu şekilde çalışmaktan ve yazılar yazmaktan , sitenizde yazılarınızı paylaşmaktan hiç vazgeçmeyin çünkü üslubunuz paylaştığınız içerik vs kendine bağlıyor , okumaktan büyük keyif alıyorum.Daha çok yazı lütfen.

  30. Hamit birkan

    Sizin gibi bir insanın
    Aslında Türkiyede ilerde birşeyler yapılırsa
    Yani Uzayla veya ilgili alanlarla veya askeri arge vesayrede aselsan gibi kuruluşlarda

    Sizden çok üst seviyede kazanımların elde edilebileceğini düşünüyorum.

    Teşekkürler saugılar selamlar Kozan bey

    Sizin böylr

  31. Seznur Hatipoğlu

    Şu ana dek çernobil ile alakalı çok çok yazı belgesel vs okudum veya izledim ama sizin ki kadar aydınlatıcı bilgiye ulaşamadım yazınız için çok teşekkürler

  32. Patlak gözlerinizle içten gülüşünüzle bilgiye olabildigince derinliginizle ve ışik olup aydınlıgınızla çok sevimlisin insan dostum….

  33. mustafa kuloğlu

    Bilimsel konuların içine sizin anlatımınız ile dalmak harika. Lütfen buraları boş bırakmayın. teşekkür ediyorum.

  34. Ne yazık ki yeni karşılaştım yazılarınızla. Geç kesfettiğim için o kadar üzgünüm ki anlatamam. Siz Bir kahramansiniz benim gözümde. Ülkede sizin gibi insanlarında olduğunu bilmek çok mutluluk veriyor. Umarım bir gün konferansıniza denk gelirim. Bütün yazılarınızı okumaya başladım. Bir kereligine okuyup geçeceğimı sanmıyorum defalarca okuyacağım. İyi ki varsınız. Sevgiler.

  35. Ömer Onaral

    Yazılarınızla bugün tesadüfen karşılaştım ve yaklaşık 3 saattir sitenizdeyim 🙂 Bir jeolog olarak severek bundan sonra takip edecegimi rahatlıkla söyleyebilirim. Emeğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim.
    Saygılar.

  36. Araştırmaya dayalı öğrenmeyi seven bunu yaparken akıl yürüterek enine boyuna sorgulayan, bu işleri yaparken öğrendiklerini kendi ifadesi ile ülkemizde bilimsel okuryazarlığın gelişimine katkıda bulunabilmek gayreti ile paylaşan, iyi ki varsınız diyerek yazılarını okumaktan keyif aldığımız kişiliklerden biri olan Kozan Demircan’a iyi çalışmalar diliyorum.

  37. farah alimoğlu

    Gezegenleri incelerken tesadüfen sitenize denk geldim ve gerçekten daha önce böylesine bilgilendirici yazılarla karşılaşmamıştım. Emeğinize sağlık. Bundan sonra takipteyim.

  38. Hamit Doğruöz

    İyi günler
    Corona hakkında tr de sadece 1-2 vaka var iken yazdıklarınız 1-1 alınan önlemlerle örtüşüyor ve ayrıca yaptığınız ileriye dönük evrileceği durumda bugün insanların konuştukları İle bire bir aynıdır,bu da sizin ne kadar ileri görüşlü ve bilim insanı olduğunuzu gösterir.
    Çok teşekkür ederim emeğiniz için

  39. Murat Ali Başça

    Yazdıklarınız bilgi açlığımı karşılamada ne kadar etkili oldu anlatamam. İyi ki varsınız

  40. Serkan ben

    Merhaba hocam makalelerinizi ilgiyle okuyorum gerçekten çok ayrıntılı ve akıcı makaleler yazıyorsunuz bu sitenin bide mobil
    Uygulamasını yaparsanız çok güzel olur ben baktım ama bulamadım play store’da. Devir artık “app”devri insanlar artık daha çok mobil uygulamalarda takılıyorlar.

  41. Hayri Bingeli

    Morris’in Çıplak Maymun’u ile başladığım evrimime Demirsoy’un Kalıtım ve Evrim’inin büyük katkıları olmuştu. Gould’dan Hogland’a, Diamond’dan, Dawkins’e dilimizde yayımlanmış hemen kitabı okumuş biriyim. Ali Demirsoy hocanın son kitaplarından sonra bu kadar aydınlatıcı içerik ve biçimle donatılmış bir site vasıtasıyla sizi tanımak büyük sürpriz oldu. Emekleriniz için sonsuz teşekkür ediyorum. Bir okuyucu daha kazandığınız kesin. Önereceğim kişilerden kimler geri döner bilmiyorum.

    Küçük bir sorum var: “180 Resimde Varoluşun Kısa Tarihi” Başlıklı makalenizde aşağıdaki girişi yapmışsınız. Oysa daha yukarılarda kurttan gorillere ortay çıkan pek çok memeli türü görünüyor. dolayısıyla “modern memelilerin atası” farklı bir anlam mı taşıyor?
    4 MİLYON YIL ÖNCE
    İlk modern memeliler ortaya çıkıyor. Resimde Avrupa’daki modern memelilerin atası Dormaalocyon latouri görülüyor.

    Bir de Şunu göstemek istiyorum:
    38 BİN YIL ÖNCE
    Hopo sapiens Avrupa’da.

    Sevgi ve Saygılarımla

  42. Mehmet Bilgin

    Keyifle bilimsel ve teknoloji içerikli yazıları okuyorum. Böyle bir blog hazırladığınız için teşekkür ederim.

  43. Barış Özcan’ın Youtube kanalı gibi bir bloğunuz var tebrik ederim. Kaleme aldığınız yazılar herkesin ilgisini çekecek türden değil. Takipçi kitleniz gerçekten değerli insanlar olduğu buradan görülebiliyor.

  44. Yusuf Bodur

    Özverinize ve yaşam tarzınıza hayran olmamak mümkün değil..Çok keyifle okunuyor ve dinleniyorsunuz bence yöntem harika..Çok teşekkür ederim..

  45. Göksu Güngör

    Kozan Bey merhabalar.
    Biyonik böbrek ile son gelişmeler nedir?
    İnsanlar üzerinde bu operasyonlar ne kadar bir süre alır. Bizleri bilgilendirmelerinizden ötü çok tşk eder saygılar sunarım.

  46. dilsat erbasar

    Çok tesadüfi bir şekilde karşıma çıktı web siteniz…tüm sosyal mecralarda takibe aldım sizi. Anlatımınız harika biyoloji ve fiziği birleştirerek öyle güzel anlatmışsınız ki konuyu… lise 1’de derslerden sıkılan oğluma klasik eğitim anlayışının dışında bu anlatım şekliyle birden çok konuyu aynı anda kafasında oturtmasını sağlayabilir emeklerinize sağlık. Saygılar

  47. Öncelikle yazılarınız için teşekkürler. Gerçekten çok güzel. Dedim ki iyi bir fizikçi. Fakat felsefeci olduğunuzu görünce şaşırdım. Bu yazdıklarınız yabancı makalelerden çeviri mi yoksa fizik dalında bir eğitiminiz var mı?
    Bir fizikçi olarak bunu merak ettim doğrusu 🙂

    1. Merhaba Serhat Bey. Beğenmenize sevindim. Çeviri yapmıyorum. Bilimsel gündemi takip ediyor, hakemli dergileri ve bilim insanlarını takip ederek yazıyorum.

  48. Hocam çok teşekkür ederim. Bu genç yaşımda aklımdaki sorulara cevap bulmama yardımcı oluyorsunuz. Umarım hiç paylaşım yapmayı bırakmazsınız.

  49. Merhaba. İçeriklerinizle tesadüfen karşılaştım ve aradığımdan daha detaylı bilgiye ulaştım. Gerçekten doyurucu bir birikiminiz var. Keşke televizyonda gördüğümüz bilim adamı adı altında boy gösteren insanların yerine sizleri görebilsek. En kısa zamanda değerinizin bilinmesi dileği ile. Başarılar.

  50. özcan Öztürk

    Merhaba Hocam. Öncelikle merakımı gideren Yapay Zekayla ilgili yazılarınızı okurken heyecanlandım. Benden edebiyat alanında yapay zekanın ulaştığı yerleri çok merak ediyorum. Sizinle paylaşmak istediğim konular var. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi bayramlar diliyorum.

  51. Yaşar Suvat

    Tesadüfen karşılastığım bu yazılarızı okumaktan büyük zevk aldım. Herhalde vakit buldukça sürekli takip eder ve okurum.

  52. Yazılarını vasitasiyla sizinle henüz tanissam da çok memnun oldum, umarım iyisinizdir, mutlusunuzdur, saglikli ve keyiflisinizdir..

    Saglicakla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version