Uçan Telefon PhoneDrone >> Telefonu drona takıp uçurun ve kuşbakışı Perıscope çekin

phonedrone-dron-akıllı_telefon-kamera

PhoneDrone Ethos ile havadan çekim yapmak hem ucuz hem kolay. Tek yapmanız gereken telefonu drona takmak ve uzaktan kumandalı model helikopter gibi uçurmak.

Aslında sizin uçurmanıza da gerek yok. PhoneDrone kendi uçuyor ve sörf yaparken veya sahilde koşarken yaşam tarzınızı kuşbakışı kameraya alıyor. Bu dronla kuşbakışı selfie çekebilir ve havadan Periscope yayını yapabilirsiniz.

Uçan aletler yılı

21 Ekim 2015’te kutlanan Geleceğe Dönüş gününde sizlerle Geleceğe Dönüş filminde gördüğümüz ve bugün gerçek olan bütün teknolojilerin haberlerini paylaştım: Uçan otomobil, uçan motosiklet, uçan kaykay ve geçenlerde uçan adam gerçek oldu. Tam sırada ne var diyordum ki xCraft şirketi yeni dronuyla bu soruyu cevapladı: Artık uçan telefon da var! 😀

 

phonedrone-dron-akıllı_telefon-kamera

 

Telefona boyut atlatın

Bugüne kadar telefon kameraları ve fotoğraf makineleri kolunuzun veya selfie çubuğunun erişeceği yerle, yani iki boyutlu deniz seviyesiyle sınırlıydı. İster selfie çekin ister fotoğraf, telefonun havada uçmasını sağlayamıyordunuz.

Gerçi uçan postacı yazımda anlattığım gibi GoPro kamera takılı dronlarla havadan çekim yapmanız mümkün, ama bu pahalı bir setup ve en azından kalkış aşamasında uzaktan kumanda gerektiriyor. Oysa xCraft şirketinin geliştirdiği mini PhoneDrone Ethos sadece 195 dolara satılacak ve kolayca katlanabildiği için bisiklete binerken taktığınız sırt çantasına kolayca sığacak.

 

phonedrone-dron-akıllı_telefon-kamera

 

ıPhone ve Androıd telefonla çalışıyor

Hepimizin bir akıllı telefonu var. Olmayanların ise Türkiye’ye 100 dolara gelen uygun fiyatlı basit telefonlar alması mümkün.

Telefonu drona takıyor ve dronu önceden programlıyorsunuz. Resim tanıma özelliğinden yararlanan mini dron sizi 5 metre yüksekten takip ediyor ve hiç gözden kaçırmıyor. Havadan çekim yapmak telefon kamerasını kullanıyor (aslında daha yüksek uçabilir).

 

phonedrone-dron-akıllı_telefon-kamera

 

Apple Watch’la kontrol ediliyor

Ancak illa telefonu ben uçuracağım diyorsanız (belki arkadaşınızı çekmek için) Aple Watch veya tablet kullanabilirsiniz. Kendi telefonunuzu drona takın ve Apple Watch’la uçurun gitsin! Önceden programlandığı için sizi akbaba gibi takip edecek.

Ayrıca yakında PhoneDrone’u bütün akıllı saatlerle kullanabileceksiniz. Çünkü xCraft dünyadaki 10 milyon mobil uygulama geliştiricisi için dronun kontrol API’ını da internete koydu. Öyle ki pek yakında fitness bilezikleriyle, laptoplarla, hatta FirefoxOS yüklü bir telefonla bile dron uçurabileceksiniz.

phonedrone-dron-akıllı_telefon-kamera

Her şey Gezi ile başladı

2013’teki Gezi olaylarında gençler polisi gözetlemek için kamera takılı kendi dronlarını kullandılar. Tabii güvenlik güçleri “Ben herkesi gözetlerim, ama kimse beni gözetleyemez” modunda olduğu için bu küçük dronu hemen düşürdü. Ancak bunu gördüğüm zaman, tamam dedim kendime, uçan telefonlar yakında piyasaya çıkar. PhoneDrone Ethos bizi fazla bekletmedi.

Ne işe yarıyor?

Arkadaşlarınıza hava atmanın veya eğlenerek spor yapmanın dışında mı? xCraft kurucularından Charles Manning uçan telefonların havadan yüz tanıma (suçluların takibi), hava keşif (arama kurtarma ve kayıp çocukları bulma), kuşbakışı navigasyon, kişisel şehir haritaları oluşturup internete koyma gibi alanlarda kullanılacağını söylüyor. Uçan telefonu kayıp kedi veya köpeğinizi aramakta bile kullanabilirsiniz.

 

phonedrone-dron-akıllı_telefon-kamera

 

Güçlü özellikler

  • Kullanımı kolay, dron pilotu olmanıza gerek yok.
  • 195 dolar. Ne de olsa kamera, sensörler ve işlemci satın almış olduğunuz akıllı telefonda var.
  • Hem Android’le hem iOS’le çalışıyor. Uygulama ve API desteği mevcut. Apple Watch desteği hazır.
  • Katlayıp çantanıza koyabiliyorsunuz.
  • Uzaktan kumanda, otomatik uçuş, Apple Watch destekliyor ve diğer telefonlara havadan canlı yayın yapabiliyor.
  • Telefon gibi USB ile şarj edebiliyor, pilini değiştirebiliyorsunuz.
  • Sağını solunu, önünü ve tam altını çekmesi için kamera aynası var; yani telefonu drona yatay takıyorsunuz diye kuşbakışı çekimle sınırlı değilsiniz. Yarı kuşbakışı izometrik çekim de yapabilirsiniz.

Fotoğraf ustaları bayılacak

Çünkü uçan telefon PhoneDrone Ethos ile tıpkı bir fotoğraf makinesi kullanır gibi rahat çekim yapabilecekler. Kamera açısı sınırlaması diye bir şey yok. Bu detayı düşünen geliştiriciler drona kamera aynası takmışlar. Böylece kameranın bakmadığı yerleri de ayna görüntüsüne bakıp çekebiliyorsunuz. Üstelik dronun havada açısını ayarlayarak eğimli çekimler yapabiliyorsunuz.

 

phonedrone-dron-akıllı_telefon-kamera
Uçuş yüksekliğini ayarlayabilirsiniz.

 

Telefon kılıfı var

Elbette bu dronu kar fırtınasında uçurmayacaksınız, ama yolda giderken yağmur başlarsa telefonu ıslanmaktan koruyan bir kılıfı olduğunu söyleyelim. Aslında dron bir bütün halinde darbeye dayanıklı; yani telefon uçururken korkmayın.

Yedekli donanım

Bu dron telefon katili değil, telefon meleği olarak tasarlandı. Pervane motorları bile yedekli, yani içinde bir şey bozulursa taş gibi düşmek yerine, elinizle erişebileceğiniz güvenli bir yere konuyor (gelişmiş yazılımlarla donatıldı). Titreşim izolasyonu ve şok emicileri var. Ayrıca telefonu kendi koruyucu kılıfına koyup uçurabilirsiniz (yani su geçirmez kılıf da bedavaya geliyor). xCraft seri üretime geçmek için Kickstarter sitesinde kitle kaynak bağış kampanyası başlattı.

 

phonedrone-dron-akıllı_telefon-kamera

 

Teknik özellikler:

  • Ağırlık: 350 g
  • Boyutlar: 267 x 231 x 56 mm
  • Uyumluluk: iOS, Android ve Apple Watch
  • Wi-Fi
  • Uçuş süresi: 15-20 dakika
  • Hız: 56 km/saat. Helikopter gibi havada asılı kalabiliyor.
  • Yük kapasitesi: 200 g
  • Akıllı telefon yuvası (iPhone ve Android cihaz boyutlarıyla uyumlu).

Uyumlu cihazlar:

  • iPhone: 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus
  • Max. telefon boyutu: 160 x 80 x 10 mm
  • Min. telefon boyutu: 115 x 58 x 6 mm
  • Apple Watch
  • Android: Samsung Galaxy S II ve yenisiyle çalışıyor. Benzer özelliklere sahip 2015 telefonlarla uyumlu.

Yorumlar

Yorum ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version
Yandex