En popüler Üç Uzaktan Eğitim Uygulaması

en-popüler-üç-uzaktan-eğitim-uygulamasıBilindiği üzere bir yıldan uzun bir süredir COVID-19 küresel salgının etkisiyle sadece Türkiye’de değil tüm dünyada yaygın bir eğitim kavramı ortaya çıktı: Uzaktan Eğitim. Uzaktan eğitim, üniversitelerde 2020 yılının mart ayından itibaren uygulanıyor. O tarihten bugüne hiçbir üniversite kapılarını eğitime açmadı. Sadece bazı üniversitelerde belli bir dönem uygulamalı dersler için okula giden öğrenciler oldu. Ancak genel olarak o günden bugüne uzaktan eğitim ile ülkemizde yüksek öğrenim devam ediyor diyebiliriz. Benzer bir durum ortaöğretim ve ilköğretim için de geçerli. Bu eğitim kademelerinde de uzaktan eğitim ile belli bir dönem geçirildi.

Elbette uzaktan eğitim demek sadece bir bilgisayar ile dersi veren hocayı izlemek demek değil. Bu noktada sadece bir ekrana bakarak ders anlatmaya çalışan akademisyenler de dersin içeriğini öğrencilerin daha çok işin içerisinde olmasını sağlayacak şekilde ayarlamaya çalışıyorlar. Öğrencilere ödevler veya farklı aktiviteler vererek derslerini geçirmeye çalışıyorlar. Bunun için de farklı iletişim ve sunum programları kullanmak gerekebiliyor. Biz de bu yazımızda uzaktan eğitimle birlikte popülerliğini ciddi oranda arttıran programlardan detaylı olarak bahsetmek istedik. Uzatmadan başlayalım.

İlgili yazı: Gerçek Adem: ilk insan ne zaman yaşadı?

zoom video konferans yazilimi

Uzaktan eğitim ve Zoom

Pandemide uzaktan eğitim deyince akla gelen ilk platform görüntülü iletişim uygulaması Zoom. Zoom bir videolu görüşme programı ve muadilleri Skype, Google Hangouts ya da Microsoft Teams ile benzer işlevleri yerine getiriyor. Zoom, Ocak 2020’de indirme sayısı olarak 56 bin seviyesinde olan bir programdı. Oysa pandeminin resmen başladığı Mart 2020’de dünya genelinde toplamda 2,12 milyon indirilerek muazzam ilgi gören bir program olmayı başardı. Zoom’un bu kadar başarılı olmasının sebebi elbette tesadüf değildi. Zoom CEO’su Eric Yuan, 1990’ların ortasında Amerika’ya yerleşen bir Çinli. Yuan, internetin dünyayı kasıp kavurmaya başlamadan önce ilk çıktığı dönemlerden beri internet aracılığıyla videolu görüşmelerin pratik bir şekilde yapılabileceğini iddia eden ve çalışmalarını bu yönde şekillendirdi.

Yuan, döneminin ilklerinden biri olan Webex isimli görüntülü görüşme programında yıllarca çalıştı. O dönem için en iyi görüntülü görüşme programlarından biri olan Webex’te müşterilerle birebir ilişkiler kurdu. Bu süreçte müşterilerin neredeyse tamamının tek bir konudan şikayetçi olduğunu gördü. Bu problem ise bağlantıyla ilgili sorunlardı. Bağlantı ve ses iletme gibi konularda yaşanan sıkıntılar, müşterilerin programı kullanmasını zorlaştırıyordu. Pek çok kişi bu yüzden görüntülü görüşme programlarından memnun kalmıyordu.

Yuan, şirket yönetimine bu sorunları çözmek için yaptığı çalışmaları sunsa da kabul görmemesinin ardından 2011 yılında Zoom’u kurdu ve Zoom, hazırlık çalışmalarının ardından 2013 yılında resmen yayınlandı. Zoom o yıllardan bu yıllara her geçen yılı daha iyi bir performans ile kapattı ve borsaya çıktığı dönemin en iyi şirketi unvanını hala koruyor. Çözmüş olduğu bağlantı sorunları nedeniyle çok fazla kişinin dahi tek bir oturumda kalmasını sağlayan Zoom, uzaktan eğitim talebi artarken gittikçe daha çok kişiye tarafından tercih ediliyor. Öyle ki dünyanın en değerli şirketlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor.

İlgili yazı: Kodlama İçin En Gerekli 16 Programlama Dili

Movavi ile uzaktan eğitim

Uzaktan eğitimde öğretmenlerin öğrencilerinden en çok istediği şeylerin başında sunum yapmaları geliyor. Bu yüksek öğrenime devam eden öğrencilerden istenen bir konu olsa da uzaktan eğitimle talep artıyor. Bunun sebebi yukarıda belirttiğimiz gibi derste daha çok etkileşim kurmak. Bu alanda slayt yapma programı Movavi Slideshow Maker online derslerde slayt ağırlıklı sunum yapmak için en iyi programlardan biri olarak öne çıkıyor.

Movavi’nin sunduğu sistemle sunumları hazır şablonlar üzerinden kolayca hazırlamak mümkün. Böylece birkaç dakika içinde son derece etkili sunumlar oluşturmak mümkün oluyor. Movavi Slideshow Maker anahtar teslim paket program olarak sunuluyor. Böylece hem öğretmenleri hem de öğrencileri etkileyecek pratik sunumlar hazırlyamaya izin veriyor.

İlgili yazı: Pi Sayısı Nedir ve Newton Nasıl Hesapladı?

en-popüler-üç-uzaktan-eğitim-uygulaması

 

Uzaktan eğitim ve Google Jamboard

Beyaz tahtalar eğitimin en aranan unsurlarından biri haline geldi. Bir öğretmenin en önemli iki işlevi tahta ile kalemi ve silgisidir. Beyaz tahta uygulaması Google Jamboard da bunu dijital imkanlarla destekliyor. Jamboard’ı standart Google hesabınızdan indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Google Jamboard’u açtığınızda kişisel Gmail hesabınıza entegre olarak çalışıyor. Laptopta veya PC monitöründe görüntülenen beyaz ekranı farklı araçlarla sadece Drive hesabıyla kullanım imkanı tanıyor. Bu da öğretmenlerin akıcı, yararlı ve dinamik bir ders sunumu yapmasını kolaylaştırıyor. Google Jamboard kesinlikle uzaktan verimliliği artıran bir program olarak öne çıkıyor.

Yorum ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version
Yandex