İnternetinizi Uçuracak En İyi 10 Modem >> Kablosuz bağlantı hızına doping yapın
|Bugünlerde hemen her evde kablosuz geniş bant router modem var. Ancak akıllı evinizde fiber internet kullanıyorsanız, modeminiz eskidiyse veya diğer odaları da gören uzun menzilli bir router modem arayışı içerisindeyseniz yeni bir model alabilirsiniz.
Bu konuda en büyük yardımcınız ise yönelimli sinyal aktarımı gibi teknolojilerle antenin baktığı yerde daha hızlı internet bağlantısı ve dolayısıyla daha yüksek indirme hızı destekleyen yeni nesil modemler.
Siz de internette gezinme ve indirme hızınıza doping yapacak olan en hızlı 10 router modemi aşağıda bulabilirsiniz. İçlerinden hangisini kullanacaksınız?
Öncelikle ne gerek var?
Temel sebepleri yukarıda sıraladık, ancak yeni modem almak istemenizin başka sebepleri de bulunuyor. Örneğin yeni laptoplar, tabletler ile akıllı telefonlar daha hızlı ve istikrarlı kablosuz bağlantı için 802.11ac standardını kullanıyor (1 Gbps ve daha yüksek hızlar). Kısacası 5 yıl öncesinin modemini kullanıyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz.
Yeni modemler buna ek olarak aygıt yazılımı üzerinden ve donanım düzeyinde güvenlik duvarı, hatta DNS sorgusu şifreleme destekliyor. İnternette gözetlenmek istemiyorsanız DNS şifreleme destekleyen bir VPN hizmeti ve tercihen DNS şifreleyen bir modem kullanmanızı öneririm.
Bin bir marifet
Bu noktada TTNET’in sağladığı hazır modemleri de kullanmanızı tavsiye etmem. Bunların aygıt yazılımını değiştiremiyorsunuz. Öyle ki bu modemler interneti gözetlemeyi kolaylaştırmanın yanı sıra torrent dosyalarını indirmenizi bile engelleyebiliyor.
Yeni router modemler akıllı evlerdeki akıllı lamba gibi cihazları da destekliyor. Örneğin Airties’ın evlerde 1 Gbps hız (pratikte 800 Mbps) destekleyen routerları var. Ayrıca yeni modellerde NAS depolama için veya evinizdeki printerı dairedeki tüm bilgisayarlarla paylaşmak için kullanılan USB bağlantı noktaları da bulunuyor.
Evlerde 4K kablosuz TV yayını
Önce yazımızda bol bol geçen 802.11ac standardına değinelim: Bu standart, laptoplardaki 802.11n bağlantısının yerini alan ve 1 Gbps’yi aşan yüksek hızlar sağlayan yeni bir adaptör teknolojisi. Evinizde kablosuz bağlantı destekleyen monitörlere 4K video yayını yapmak istiyorsanız yeni modemler gerçekten işinize yarayacak.
Yazıdaki modemlerle routerların USB 2.0-3.0 bağlantısı da desteklediğini göreceksiniz. Bunun amacı basit: Bilgisayar yerine hard disk ve SSD destekli bir medya oynatıcınız ve kablosuz bağlantı destekli TV setiniz varsa medya oynatıcısını modeme bağlayabilir ve uzak odadaki TV’nizden film izleyebilirsiniz.
Bugün için lüks mü? Yakın gelecekte ev içi kablosuz TV yayınları, hatta bilgisayar oyunu yayınları standart olacak. Hele 4G yaygınlaşsın! (Sahi, telefona yüklü mobil uygulamalarla evdeki PC’ye ofisten bağlanıp PC oyununu telefon ekranında oynayabildiğinizi biliyor muydunuz? Evet, çılgınız).
Routerla modem arasındaki fark nedir?
Router (popüler Amerikan telaffuzuyla Raudır :p ) modemden gelen internet sinyalini diğer odalara dağıtan bir sinyal yönlendiricisi. Böylece “sinyal gölgesinde” kalan uzak odalarda bile akıllı telefonunuz modeme kolayca bağlanabiliyor.
Modeme ise telefon kablosu takılıyor ve evinize interneti router değil, modem taşıyor. Ancak yeni modemler aynı zamanda sinyal güçlendirme ve sinyal yönlendirme özelliği destekleyen birer router. Bu yüzden de router modem diyoruz. Şimdi en hızlı 10 modeme geçelim.
1 AVM Fritz! Box 3490
Alman malı (Fazla söze gerek var mı? 😉 )
Hız: ADSL/VDSL modem, 1300 Mbit/saniye 802.11ac, 450 Mbit/saniye 802.11n
Bağlantı: 4 x gigabit Ethernet bağlantı noktası, 1 x gigabit Ethernet WAN bağlantı noktası, 2 x USB 3.0 bağlantı noktası
Artılar: NAS benzeri yönetim yazılımı ve gelişmiş bağlantı noktası
Eksiler: Bazı gelişmiş özellikler yok
AVM üretimi modemler piyasanın en kaliteli ve sağlam ürünleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda ev-ofis ağınızla uyumlu olması için gelişmiş bağlantı ayarları ve otomatik kurulum destekliyor. Her ne kadar 7000 serisi Fritz! modelleri gibi DECT kablosuz telefon ve kablolu telefon desteği sunmasa da yüksek performansı ve çok sayıda ek özelliğiyle oldukça hesaplı bir seçenek.
Bütünleşik VDSL modem sayesinde bu model kablo, fiber ve DSL internet bağlantısı destekliyor. Aynı zamanda aynı zamanda üçlü 802.11ac desteği ile maksimum 1300 Mbit/saniye hız sağlıyor. Depolama cihazları için iki adet USB 3.0 bağlantı noktası var. Aynı zamanda bu depolama aygıtları için NAS benzeri bir yönetim yazılımı kullanıyor.
2 Asus RT-AC87U
Çok etkileyici bir wi-fi performansı var
Hız: 1733 Mbit/saniye 802.11ac, 600 Mbit/saniye 802.11n
Bağlantı: 4 x gigabit Ethernet bağlantı noktası, 1 x gigabit Ethernet WAN bağlantı noktası, 1 x USB 3.0 bağlantı noktası, 1 x USB 2.0 bağlantı noktası, DD-WRT uyumlu (DNS şifreleme vb. için gerekli).
Artıları: Yüksek Wi-Fi hızı ve gelişmiş bağlantı noktası
Eksileri: Pahalı
Asus RT-AC87U pahalı bir router, ama ultra yüksek hızlı 4×4 802.11ac kablosuz bağlantı sunuyor ve bu açıdan hız rekoru da kırabilir. Öyle ki 5GHz 802.11n hızında ek 600 Mbit/saniye sunuyor, fakat diğer routerlarda olduğu gibi bu ek hız istemci adaptörünüze bağlı. Adaptörün desteklemesi gerek.
RT-AC87U’nun asıl farkı yazılımı: Kullanışlı olmasının yanı sıra hem yeni kullanıcılar hem de uzman kullanıcılar için pratik ayarlara sahip. Buna ek olarak çocukları yetişkinlere yönelik içerikten korumak amacıyla ebeveyn kontrolleri ile kapsamlı bir hizmet kalitesi sistemi destekliyor. Aynı zamanda indirme yöneticisi ve bulutta dosya saklama özelliği var.
3 Linksys XAC1900
Pahalı ama çok sayıda ek özelliği var
Hız: ADSL modem, 1300 Mbit/saniye 802.11ac, 600 Mbit/saniye 802.11n
Bağlantı: 4 x gigabit Ethernet bağlantı noktası, 1 x gigabit Ethernet WAN bağlantı noktası, 1 x USB 3.0 bağlantı noktası, 1 x USB 2.0 bağlantı noktası
Artıları: Kullanışlı yazılım ve bütünleşik DLS modem
Eksileri: Pahalı
Linksys XAC1900 yazılımı belki de routerlar içinde en kullanışlı olanı. Farklı fonksiyonları görüntüleyebildiğiniz okunaklı bir arayüzü var. Bu router’ı uzaktan erişimle kontrol ederek dünyanın herhangi bir yerinden yapılandırabiliyorsunuz
XAC1900 modeli de güç kaynağıyla bütünleşik bir DSL modemle geliyor. Bu kompakt tasarım kabloları ayakaltından çekerek odada yer ayırıyor. Eşzamanlı dual bant 2.4GHz/5GHz kablosuz bağlantı desteği ile 1300 Mbit/saniye ve 802.11ac desteği sunuyor. Bunun dışında 802.11n/g/b/a, standart 4 Ethernet bağlantı noktası, USB 2.0 ve USB 3.0 desteği sunuyor.
4 TP-Link Archer D9 ADSL modem router
Telefon hattınıza bağlamak için uzun menzilli modem
Hız: 1300 Mbit/saniye 802.11ac, 600 Mbit/saniye 802.11n
Bağlantı: 4 x gigabit Ethernet bağlantı noktası, 1 x gigabit Ethernet WAN bağlantı noktası, 1 x USB 3.0 bağlantı noktası, DD-WRT compatible
Artıları: Bütünleşik ADSL modem ve uzun menzilli performans
Eksileri: Ethernet bağlantı noktalarında LED durum ışığı yanmıyor.
TP-Link gezi olaylarından sonra Türkiye’nin en güvenilir modemi olarak öne çıktı, ancak günümüzde tüm modemlerde NSA gözetleme çipleri olabilir. Her durumda ülkemizin en kullanıcı dostu markalarından biri olarak 802.11ac’ye geçmek iyi bir seçenek sunuyor.
TP-Link’in önceki modellerinden pahalı olsa da bu router modem üst düzey model olarak ek özellikler içeriyor. Bunların arasında paylaşımlı depolama ve printerlar için USB 3.0 bağlantı noktası ve diğer standart bağlantı noktaları var.
3×3 802.11ac üzerinden 1300 Mbit/saniye ve 802.11n’de 600 Mbit/saniye destekleyerek özellikle uzak bağlantılarda yüksek performans sergiliyor. Bu sınıftaki üst modeller içinde en kullanışlı yazılıma sahip değil ama kullanışlı birçok özelliği var.
5 Buffalo AirStation Extreme AC1900
Birkaç yıl öncesinin en popüler markası, uygun fiyatlı router
Hız: 1300 Mbit/saniye 802.11ac, 600 Mbit/saniye 802.11n
Bağlantı: 4 x gigabit Ethernet bağlantı noktası, 1 x gigabit Ethernet WAN bağlantı noktası, 1 x USB 3.0 bağlantı noktası, 1 x USB 2.0 bağlantı noktası, DD-WRT uyumlu
Artıları: Gelişmiş bağlantı noktası ve kapsamlı yazılım.
Eksileri: Açık kaynaklı yazılımını kullanmak biraz zor.
Buffalo’nun üç antenli AirStation Extreme AC1900 modeli, 802.11ac ile 1300 Mbit/saniye hız veriyor. 802.11n standardında ise TurboQAM ile 600 Mbit/saniye hız sağlıyor. Bu noktada dual frekans ile aynı anda 2.4GHz/5GHz desteği sunuyor. USB 3.0 ve USB 2.0 bağlantı noktalarına sahip bulunuyor. Buna ek olarak 4 standart gigabit Ethernet LAN ve tek WAN bağlantı noktası var.
Aynı zamanda gelişmiş bir yazılıma sahip. Bunun içinde web filtreleme ve ebeveyn kontrolleri var ve Symantec virüs yazılımı ile Priority Control QoS (Hizmet Kalitesi) sistemi destekliyor. Gerçi bu işin kralı Kaspersky Lab’dir ve antivirüs yazılımları da sizi gözetleyebilir ama bu ayrı bir yazının konusu. Sıradaki modemle devam edelim. 🙂
6 Trendnet TEW-818DRU
Hem kullanıcı dostu hem de çevre dostu
Hız: 867 Mbit/saniye 802.11ac, 300 Mbit/saniye 802.11n
Bağlantı: 4 x gigabit Ethernet bağlantı noktası, 1 x gigabit Ethernet WAN bağlantı noktası, 1 x USB 3.0 bağlantı noktası, 1 x USB 2.0 bağlantı noktası, DD-WRT uyumlu
Artıları: Yüksek performans ve kolay kurulum.
Eksileri: Duvara monte edilemiyor.
Trendnet’in kutu şekilli TEW-818DRU modeli 3×3 802.11ac kablosuz bağlantıda 1300 Mbit/saniye hız ve TurboQAM ile 600 Mbit/saniye 802.11n bağlantı destekliyor. Bu modelin de standart Ethernet bağlantı noktası, USB 2.0 ve 3.0 desteği var. Ancak asıl özelliği kullanmadığınız zaman elektrik tüketimini azaltarak faturanızı koruyan küçük güç düğmesi.
Yeterli ölçüde ek özellik içeren yazılımıyla kurması da kolay. Elbette ebeveyn kontrolü QoS desteği, hatta Dinamik DNS desteği var. Ayrıca son derece uyumlu ve söz dinleyen bir modem. Trednet’in kendi yazılımını beğenmezseniz DD-WRT aygıt yazılımı da yükleyebilirsiniz.
7 Belkin AC1200DB Wi-Fi Dual-Band AC+ Gigabit
Fiyat / performans oranı süper
Hız: 867 Mbit/saniye 802.11ac, 300 Mbit/saniye 802.11n
Bağlantı: 4 x gigabit Ethernet bağlantı noktası, 1 x gigabit Ethernet WAN bağlantı noktası, 2 x USB 3.0 bağlantı noktası
Artıları: Uygun fiyatlı ve gelişmiş bağlantı noktası
Eksileri: Diğer routerlar kadar hızlı değil
Ve geldik Belkin’e… Evet, Belkin sadece voltaj regülatörlü topraklı prizler ve HDMI kablo üreten bir model değil. Belkin’in modelinin en avantajlı yanı yeni bir teknoloji olduğu için pahalı olan 802.11ac donanımında size uygun fiyat sunması. Evet, bu standartta 2×2 MIMO 802.11ac kablosuz bağlantı üzerinden sadece 867 Mbit/saniye hız destekliyor ama şanslınız. Windows PC’lerin genelindeki 802.11ac adaptörleri zaten bu hızı veriyor.
Aynı zamanda sağlam router: 802.11n/g/b/a standardında eski model kablosuz adaptörler için 2.4GHz/5GHz desteği ve paylaşımlı depolama ile printer paylaşımı için iki adet USB 3.0 bağlantı noktası var. Evimde illa bugünkü teknoloji ile en yüksek hızı alacağım demiyorsanız bu modemi seveceksiniz.
8 Netgear Nighthawk X4 R7500
3 bant routerın güncel ve gelişmiş bir arayüzü var
Hız: 1733 Mbit/saniye 802.11ac, 600 Mbit/saniye 802.11n
Bağlantı: 4 x gigabit Ethernet bağlantı noktası, 1 x gigabit Ethernet WAN bağlantı noktası, 2 x USB 3.0 bağlantı noktası, 1 x eSATA bağlantı noktası
Artıları: 802.11ac destekliyor
Eksileri: Uyumlu adaptörler lazım
Netgear’in en üst ürünü, bayrak gemisi olan Nighthawk X4 şimdiye kadar piyasaya çıkan en güçlü router’lardan biri. Asus RT-AC87U gibi 4 anteni var ve 4×4 MIMO 802.11ac kablosuz bağlantı adaptörü ile müthiş 1733 Mbit/saniye hız veriyor. Ancak bunun için akıllı telefon, tablet, TV ve monitörünüzün adaptörlerinin de 1733 Mbit/saniye hız desteklemesi gerek.
2 adet USB 3.0’ın yanında harici depolama için eSATA bağlantısı da olan bir modemden söz ediyoruz. Gerçi yazılımı diğer routerlar kadar havalı değil, ama önemli olan fonksiyonel olması ve bu yazılımda birçok kullanışlı, yararlı özellik var.
9 D Link
D-Link DIR-890-L Wireless AC3200
Routerların hız kıralı hem Windows hem OSX uyumlu
Hız: 3200Mbps (2.4GHz’te 600N, + 1300 mbps, 5GHz’te + 1300 mbps
Bağlantı: 4x gigabit ethernet bağlantı noktası, 1x gigabit ethernet WAN bağlantı noktası, 2x USB 3 bağlantı noktası, DD-WRT uyumlu
Artıları: Yüksek hızlar, kullanışlı arayüz.
Eksileri: Garip tasarım?
Şimdiye kadar gördüğüm en uçuk modem, kesin bilgi. Kırmızı kasası ve 6 anteniyle modem dünyasının Ferrarisi! Ve dünyanın en garip tasarımlı modemi. Şık, artık kime hava atacaksınız aynı zamanda tarz sahibi. 😀 Ancak içini ne dolduruyor derseniz, altı anteni ile bu modemin maalesef ruhu da var.
Öncelikle size iki adet 802.11ac 5GHz 1300 Mbit/saniye network ve bir adet 600 Mbit/saniye 802.11n kablosuz bağlantı sunuyor. Hepsini de SmartConnect (akıllı bağlantı) özelliği olan tek bir SSID’de bir araya getirmişler.
Teknik gevezeliği bir yana bırakırsak bu modem megafon gibi çalışıyor; yani anteni hangi cihaza bakıyorsa, evin içindeki kablosuz bağlantı sinyalini o öncelikli cihaz için optimize ederek maksimum hız sağlıyor.
D-Link geçenlerde yazılım arayüzünü de güncelleyerek daha kullanışlı bir yazılım kullanmaya başladı ve yazılıma birkaç yeni özellik ekledi. Örneğin bu modemin ayarını akıllı telefona mobil uygulama yükleyerek yapabilirsiniz. Bilgisayara bağlanmanız şart değil.
Aynı zamanda mydlink Cloud ile uzaktan erişim ile yapılandırma imkanı sunuyor. Tabii USB ile bağlı depolama cihazlarından medya paylaşımına da izin veriyor.
10 Airties Air 5760
Türk malı, hızlı ve Türkiye’deki kullanıcılara en uygun modem. Yıllardır kullandığım marka. Yerli tasarım ve üretimin gururu.
Hız: 1300 Mbps 802.11ac, 300 Mbps 802.11n kablosuz erişim noktası, Firewall, 4 10/100/1000 Mbps Ethernet portu, 1 Gigabit Ethernet WAN portu, 2 USB portu bir kutunun içinde.
Artıları: Gelişmiş kablosuz bağlantı noktası, Türkiye şartlarına en uygun modem, avantajlı fiyat.
Eksileri: Piyasadaki en hızlı modem değil.
Airties Air 5760 router modem Dual Band 5GHz üzerinden HD kalitesinde videolarınızı ağ üzerinde aktarırken 5GHz desteklemeyen eski bilgisayar, tablet, akıllı telefon gibi cihazlarınızda 2.4GHz ile bağlanabiliyor. Buna ek olarak AirTies kablosuz tekrarlayıcı cihazlarını kullanarak evlerde kablosuz kapsama alanını genişleten AirTies Mesh teknolojisi sunuyor.
Bu noktada Airties’ın dünyadaki en gelişmiş kablosuz bağlantı hızı artırma yazılımını kullandığını söylediğini ekleyelim. Uzak odada duvar arkasında kaban bir akıllı telefonun antredeki modeme bağlanması için ev içinde modemle çalışan kablosuz routerlar kullanılıyor ve hangi router cihazının o telefona maksimum hız vereceğini görmek için özel algoritmalar gerekiyor.
Airties Kurucu Ortağı ve Teknoloji Direktörü Metin İsmail Taşkın’la yaptığım söyleşide İsmail Bey, bu yazılımı kendi içlerinde geliştirdiklerini ve ürünlerinin en önemli noktasının söz konusu yazılım olduğunu söyledi. Airties modemin medya sunucu özelliğine ek olarak IP QoS, VLAN (802.1Q), PVC-Port haritalama ve IGMP ile internet televizyonu yayınlarına da (IPTV) hazır olduğunu belirtelim.
Router modem listemiz bu kadar. Peki siz hangi modemi ve markayı tercih ediyorsunuz? Bunların hangisini satın alırdınız? Yorumlarınızı paylaşın.
Nasılsınız vede lütfen e postaya dahil ediniz
Sen sen ol airties kullanma, airties pişmalıktır, her defasında yerli diye gidip aldım 3. modemim hepsinda sorun yaşıyorum en son aldığım modem air 5650 errorcode=3 verip duruyor :S
Sağlam yerden almadınız sanırım ben vatandan aldım hiç bir sorunu yok
Aynen. 2013 yılında aldığım 5650 modemimi aşırı memnun şekilde kullanıyorum
Airties intihardır. Modeminiz tam da garanti dolum senesinde bozulur ki ben bunun yapılan güncelleme paketleri ile tetiklediğini de düşünüyorum. Servisi ararsınız, telefonda çözüm olarak, hiç de teknik anlamı olmayan nedenlerle, sizi yeni model modemlerini almaya zorlayan ısrarcı bir operatör ile karşılaşırsınız.
Arkadaşlar güzel derleme.
Linksys xac1900 aldım. İyi ettim mi yoksa asus rt ac300 ya da d-link dır 890 mı alsaydım. Merak ettiğim dünyanın en iyi modemi hangisi?
Kesinlikle d link keşke onu alsaydınız
Ben modem alacağım ama iki kay yukarıya sinyal göndermesi lazım airtes yanımda zor cekiyor ya Asus yada d link
D LİNK MODEMİMİ ALAYIM YOKSA BİRİNCİ SIRADAKİNİMİ KARAR VEREMEDİM SİZCE HANGİSİ İYİ
D-Link alırdım ben.
KESİNLİKLE AIRTIES ALMAYIN, 3.DEFA AYNI HATAYI YAPIYORUM VE HER SEFERINDE BENZER PROBLEMLER YASIYORUM. DESTEK ISE FALCI GIBI AVUCUNA PARA ATMADAN EN BASIT YARDIMI BİLE ALAMIYORSUNUZ..
Ben Airties marka bir modem kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım şuana kadar. Kurulum ayarları hakkında internette en çok bilgi içeren marka olsa gerek aynı zamanda. Yönetim paneline 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 adresini kullanarak girebilirsiniz. En çok bu iki ip adresi kullanılıyor.
Aynen katılıyorum TOKİ’de odadan odaya çekmiyor
24 ay taahhütlü veriyorlar Fritz!Boxı Pelicell diye bir yerden aldık
LINKSYS İYİ GİBİ FİYAT NEDİR
AirTies 5760 routher modemi Vatan’dan aldım. Kasım 2014’ten beridir kullanıyorum. Herhangi bir sorunum olmadı. Üstelik dahili torrent indirme özelliği sayesinde PC’niz günlerce açık bırakmak zorunda değilsiniz. Torrent özelliğini kullanabilmek için harici bir USB HDD’yi AirTies 5760 routher modeme bağlamak gerekiyor. En çok ta bu özelliğini beğendim. Eğer büyük dosya boyutuna sahip torrent indirmeleri yapıyorsanız, gömülü Torrent özelliğini mutlaka kullanmalısınız.
d link markasına aitDSL 2740R Modelini ucuz ve 4 portlu diye alma hatası yaptım. tüm d linkler böyleyse bu da sıkıntı yaşatır demektir. zira güvenlik ayarlar8ı gidiyor ve sayfalar arasında rahat gezemiyorsunuz. her yeni tıklamada ya virüs sayfa bombardımanı oluyor ya da sayfa kilitleniyor. bedava verseler almayacağım 2 marka d link ve airtiestir. airties, kenarda duran 3. modem.
Ben TP-link kullanıyordum. Tabi bunlara göre özellikleri düşük bir modem işimi görüyor ama bazen internette yavaşlamalar oluyor bu yüzden değiştirip yeni bir tane alacağım. Önerdiğin modellerden BELKİN AC1200DB modeli ve AVM FRİTZ dikkatimi çekti hem görünüşü hoş hemde özellikleri iyi denemekte fayda var diyerek bunlardan birini almayı düşünüyorum.
Evde ve işyerinde asus modem kullanıyordum kalteli marka diye tercih ettim ama pişmanım donma hız düşmeleri modem aç kapat artık bunalttı evdeki N55 işyerindeki N16 modeli var. Bundan önce telekomun verdiği airties RT205 modemdi tek kelimeyle mükemmeldi yıllarca sorunsuz kullandım. Bozulunca yine airties modeme yönlendim tabi nerden bileyim airtiesın eski kalitesinin olmadığını 2 farklı model airties modem aldım bırak yeni teknoloji eski kalteyi dahi bulamadım teknolojide geri gitmişler, şimdi airtiesten uzak duruyorum. Şuanda işyerimdeki modemi 10 gün önce değiştirdim. Zyxel VMG3925 modeli aldım tabi süper diyemem ama şimdilik sorun yok en azından son kullandığım Asus modemden iyi. Bundan sonra Asus ve Airties modem kesinlikle almam çevremede önermem. Modem seçmek gerçekten zor iş. Bu arada Tp link modemler iyi diyende var kötü diyende.
Tp link td w8980 aldım 3.5 sene kullandım ve gayet güzeldi. Şu an aniden bozuldu ve değiştirmek istiyorum ama tp link o kadar da güvenilir değil gibi gelmeye başladı bana sanki. Linksys bana daha iyi gibi geliyor.
kesinlikle tp-lin alamyın internetin hızını Yarı Yarıya düşürür archer 300 aldım 2 defa iade ettim servise gidip güncelleme yapıldı deyip geri gönderiyorlar yeni almıştım ilk günü yani 27- 07 -2019 da almıştım hemen kurdum çalışıyor ama internet hızınımı % 50 düşürdü eski 2 tane modemim var onları takıyorum hız normal al yapım müsait olamadığı için en fazla 14 mgbit hım var yeni aldığım tp-lin vr300 ü tkıyorum hızı 6 mgbit eski uzuz basit olan modemi takıyorum 14 mgbit hız yeni model olan tp-linki takıyorum 5.8 en fazla 6 mgbit ve hiç kullanmadan geri gönderdim paramıda iade etmiyorlar yani 400 tl. çöpe gitti size tavsiyem yeni model MODEMLERİ ALMAYIN TAKİ YENİ ÇIKACAK OLAN MODEMLERİ DÜZELTİNCEYE KADAR ŞU AN ESKİ MODELERİ BUUP KULLANIN YENİLERİNE TONLARCA PARA VERMEYİN 60 LİRALIK MODEM İLE 1000 BİN LİRALIK MODEM ARASINDA HİÇ FARK YOK HATTA BİNLİRALLIK MODEM DAHA KÖTÜ OLABİLİR VE KESİN OLARAK YENİMODEL MODEMLER İN ÖMRÜ DAHA KISADIR VE TAVRINIZI KOYUN ALMAYIN İNTERNETTEN ALMADIYSANIZ İADESİDE YOKTUR HEP BİRLİKTE BU ŞİRKETLERİN OYUNCAĞI OLMAYALIM ALMAYIN ALMAYIN ALMAYIN
Peki ben Türk net aldım eve genelde film indirmek için ve izlemek için kullanıcam tavsiyeniz ne marka mödem olur arkadaşımda Asus var çok menmun birde Türk telekomun modemi var ac1200 modeli garantili faturalı ikinci el 300lira istiyorlar bana tavsiyeniz ne olur
Merhaba Uğur. TT’nin modemi gayet güzel. Zaten Türkiye’de internet hizmet sağlayıcaların verdiği bütün modemler standart kullanıcıya uygun. Öte yandan modem üzerinde tam kontrol sahibi olmak, modeme VPN kurup sansürü baypas etmek vb. istiyorsanız araştırmak gerek. Fiyatlar da 1500 TL’den başlıyor. Ben son olarak Tp-Link Archer Vr2100 Ac2100 Wireless Mu-mımo Vdsl/adsl Modem Router VR2100’ı beğendim. Aldım ve güzel bir Stunnel uyumluluğu gömüyorum şimdi.
kız kardeşim benim internete bağlanacak evlerimizin arası 100 metre kablosuz olarak bağlanacak hangi modemi tercih etmemizi tavsiye edersiniz
5 katlı ve 5,000 m2 işyerimizde el terminallerinin bağlantısı için modem almak istiyorum. şimdiki sistemde el terminalleri katları dolaştığında, diğer katlarda bulunan modemlere bağlanamıyor veya modemler kendini sıfırladığı için hiç bağlanmıyor. Bu çok katlı ve depolama alanı olduğu için içeride çok fazla mal olan işyerimde, en iyi çeken modem , çekme menizili en uzun olan modem han gisidir. ne tavsiye edersiniz?
Arkadaşlar bizde modem almak istiyoruz ama aldığımız modemle her türlü interneti kullanabiliyor muyuz ?
evet kullanırsın
Turk telkomdan aldım ilk aldığımda çok iyidi şimdi aynı yerde bile çekmiyor bunu güclendirmek istiyorum hangisini önerirsiniz
Tabiki AIRTIES alırdım
Bence modemlerin hepsi çok güzel tek sorun Türkiye’nin alt yapısını üstlenen Allah’ın bize belası Telekom dan kaynaklanıyor. Sözde bize5-6 yıl önce fiber alt yapılı kablo döşediler ama akşamları kağnı gibi. Alt yapılar 1970 lerden kalma. Telekom ciddi bir yatırım yapmak zorunda. Müşteri temsilcisini arıyorum 10 aramanın 8 de güncelleme var diyor.yalan atıyorlar. Kendi sistemlerini bile açamıyorlar.