Intel Enerji Tüketimini Azaltan Yeni Çipleri Tanıtacak

ihs wintel vs allBakalım Medfield türevleri ne yapacak? Türkiye ile diğer ülkeler tablet ve akıllı telefon projeleriyle Intel’e destek çıkmazsa, Intel’in minyatür işlemciler ve enerji tasarrufunun kralı ARM ile başa çıkması zor. Intel’e şöyle okkalı bir Fatih Projesi lazım.

Kurumsal BT’nin bile tüketici elektroniğine dönüştüğü bir dönemde Intel, PC yerine tablet ve akıllı telefonlara odaklanmak zorunda. Ekteki Eylül 2012 tarihli grafik PC satışlarının mobil cihazlar karşısında nasıl gerilediğini gösteriyor. Öte yandan Intel’in ultrabook ve laptop pazarında AMD ve Samsung’la rekabet etmek için de bir şeyler yapması gerek. Samsung, Apple’a çip üretiyor.

Alıntı http://turk.internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=38793 [Mikroçip devi Intel’in, enerji tüketimini yüzde 41 nisbetinde azaltacak bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Intel’in, bu projesiyle ilgili ilk detayları 11 Eylül’de başlayacak olan Intel Geliştiriciler Konferansı’nda paylaşabileceği belirtiliyor. Açıklamanın, geliştiricilerin yanı sıra donanım üreticileri tarafından da ilgiyle izlenmesi bekleniyor.)

http://www.bizjournals.com/albuquerque/news/2012/09/05/intel-to-give-chips-energy-efficiency.html

 

Etiketler:, , ,

Yorum ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version
Yandex