Uzay Balonu >> 3D printerla balon basın ve ucuza uzaya çıkın

Adsıeeaz

Artık uzaya çıkmak ve mavi gezegenimize uzaydan bakmak için Dennis Tito gibi 20 milyon $ ödemenize gerek yok. Arizona merkezli The World View Enterprises şirketinin uzay balonuna benzer bir tasarımı 3D printerla basın ve sadece 75 bin dolara uzaya çıkarak ailenize hava atın. 3D printerda basacağınız uzay balonuyla 5 saatte 30 km irtifaya, yani atmosferin sınırına çıkabilirsiniz.

 

uzay balonu 2

 

Keşke astronot olsaydım

Bir ara ünlüleri uzaydan Dünya’ya atlama merakı sarmıştı. Önce 4 Nisan 2014’te Felix Baumgartner, Red Bull tanıtım kampanyasının bir parçası olarak yaklaşık 38 km yüksekten, yani uzayın sınırından Dünya’ya atladı. Ardından, Google başkan yardımcısı Alan Eustace’ın 24 Ekim 2014 tarihinde 40 kilometreyi aşan bir yükseklikten gerçekleştirdiği rekor uzay dalışı geldi.

Bunlar büyük paralara mal olan uzun soluklu ve riskli işlerdi. Ancak teknoloji gelişti ve yakında bizim böyle şeylerle uğraşmamıza gerek kalmayacak. Önümüzdeki yıllarda yarış otosu veya helikopter kiti parasına uzaya çıkabileceğiz. 🙂

 

uzay balonu

 

Balonla çıkmak en kolayı

Elbette uzaya tek başına çıkmak için paraşütle atlamayı öğrenir gibi özel eğitim almamız ve form tutmamız gerekecek. Yine de balonla uzaya çıkmak en kolayı, çünkü roketlerde olduğu gibi aniden hızlanmaktan kaynaklanan yüksek g kuvvetlerine maruz kalmıyoruz. Örneğin ağırlığımız artmıyor, sarsılmıyor ve roket gürültüsünde kafamız şişerken koltuğa yapışmıyoruz. Yavaş ve sakin bir şekilde uzaya çıkıyoruz.

Ancak kendi balonunuzu basmak için gereken 3D printer teknolojisinin 10 yıl içinde gelişmesini beklemek istemiyorsanız The World View Enterprises ile şimdiden temasa geçebilirsiniz. Şirket 2016 yılında düzenleyeceği uzay balonu uçuşları için yer ayırtmaya başladı bile (Hayır, bu şirket balonu ve kabini 3D printerda basmıyor, fabrikada imal ediyor).

 

uzay balonu 5

 

Aileye canlı hava atın!

Demek istiyorum ki Dünya ile internet bağlantısı kurmanıza da gerek yok. The World View Enterprises şirketinin geliştirdiği uzay balonu kapsülü 6 kişi ve 2 mürettebat taşıyor. Dolayısıyla uzaya çıkarken duyduğunuz heyecanı cesur eşiniz ve o sırada şaşkınlıktan uslu durma olasılıkları iyice artan çocuklarınızla anında paylaşabilirsiniz.

Uzaya çıkmak için sağlık kontrolünden geçtiğiniz sürece sorun yok ve bir de sigorta şirketinizi olası kazalara karşı ödeme yapmaya ikna etmeniz gerekiyor. Sahi, Türkiye’de uzay turistlerini sigortalayan bir şirket var mı? Yine de 3D printer teknolojisi ile uzay balonu basmanın uçuk bir teknoloji olduğunu düşünüyorsanız NASA’nın roket motorlarını bile metal 3D printerda bastığını hatırlatmak isterim.

Tatil dediğiniz hem heyecanlı hem de huzur verici olmalı ve ben de uzay turizminden daha heyecanlı ve huzur verici bir tatil düşünemiyorum. Şimdiden para biriktirmeliyiz. 😀

 

Uzay balonu

Yorum ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version
Yandex