Türkiye’nin En Kapsamlı 3D Printer Eğitimi Açık Sınıf’ta >> Derse gel, R23D öğren ve yerli printerı kap götür
|Innomaya tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk özgün tasarımlı 3 boyutlu printerı R23D bu ay Expo Turkey 3D Print Fuarı’nda sergilendi. Şimdi de Açık Sınıf ülkenin en kapsamlı 3D printer eğitimini veriyor.
7-8 Mart 2015 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan iki günlük eğitimde, yerli printer R23D’yi tümüyle kendi imkanlarıyla tasarlayan Innomaya kurucu ortakları Savaş ve Selim size 3D printer kullanmayı öğretecek. Ben de eğitim sonunda alıp yanınızda götüreceğiniz 3R23D ile nasıl para kazanabileceğinizi ve 3D printerların sektörü nasıl değiştireceğini anlatacağım.
3B plastik baskıda kullanıcıya ideal baskı çözünürlüğü ve geniş çalışma alanı sunan yerli üretim R23D 3850 TL’lik hesaplı fiyatıyla yurt dışından 3500 Euro’ya gelen benzerleri arasında öne çıkıyor.
Önümüzdeki 3 yılda Türkiye’deki KOBİ’lere yeni fırsatlar yaratacak olan 3D printer sektörüne atılmak ve yatırımızın karşılığını hemen almak istiyorsanız bu konuda size bilgi verecek olan Açık Sınıf 3D printer eğitimini kaçırmayın.
Innomaya Üretim, Tasarım ve Danışmanlık A.Ş. tarafından tümüyle yerli imkanlarla tasarlanan ve üretilen Türkiye’nin ilk özgün 3D printerı R23D Açık Sınıf’ta hayranlarıyla buluşuyor: 7-8 Mart 2015 tarihlerinde İstanbul, Mecidiyeköy’deki Okalip Toplantı Keyfi merkezinde düzenlenecek olan Açık Sınıf—Innomaya 3D printer eğitiminde Türkiye’nin yerli printerı R23D’yi tüm yönleriyle ve teknik detaylarıyla tanıyacaksınız.
R23D ile kendin yap kendin bas
3D printerlar ile tüketicinin üretici ve üreticinin tedarikçi olduğu yeni bir çağ başlıyor. Kullanıcıya ideal baskı çözünürlüğü ve geniş çalışma alanı ile en pratik çözümü sunan R23D kompakt tasarımı ve uygun satış fiyatıyla 3 boyutlu plastik baskıda uygun maliyetli bir seçenek sunuyor.
Birkaç yıl öncesine kadar büyük şirketlerin tekelinde olan üç boyutlu printer teknolojisi artık ev ve ofislerde kullanılıyor. R23D üç boyutlu baskı sektöründe Türkiye’nin rekabet gücünü artırmak ve KOBİ’lerle küçük işletmelerin yeni pazarlara atılmasını kolaylaştırmak için iç pazara uygun tasarlandı.
Sektöre yeni giren girişimciler, tanıtım ve promosyon firmaları, hızlı prototip geliştiren şirketler, imalatçılar, tasarımcılar, perakende sektörü, emlak sektörü, eğitimciler, okullar, etkinlik organizatörleri, sağlık sektörü ve hobi amaçlı bireysel üreticiler R23D ile istedikleri ürünü hızla tasarlayarak piyasaya sürebilecekler. R23D ile yapılabilecekler sadece tasarımcının hayal gücü, plastik baskı malzemesinin teknik özellikleri ve çalışma alanı ile sınırlı.
20 x 22 x 22 cm’lik çalışma alanı ile kendi segmentinde ideal baskı büyüklüğü sunan R23D PLA (Polilaktid) plastik baskı malzemesi ile standart yaşam alanlarında koku yapmadan ve sağılık riski yaratmadan güvenle kullanılabiliyor. PLA baskı malzemesi bu noktada evlerde, ofislerde, okullarda ve masaüstünde özel donanım gerektirmeden hızla baskı yapmak için seçildi.
Hafif ve kompakt bir tasarıma sahip olan R23D 41,4 x 51,1 x 41,0 cm’lik boyutlarıyla iki elle kolayca taşınabiliyor. R23D hızlı prototip üretimi için PLA’da 0,4 mm nozül ve 100 mikron katman yüksekliği ile yüksek çözünürlüklü baskı kalitesi sunuyor. Bu da kullanıcılara ofiste basılan maketleri müşteriye götürerek iş süreçlerini hızlandırmaları için benzersiz bir imkan sağlıyor.
Girişimcilik ruhu size de bulaşacak
R23D 20. yüzyılın başında elektrikli aydınlatmanın dünyada yaygınlaşmasını sağlayan Thomas Alva Edison’un girişimci mucit ruhunu evlere ve okullara taşıyor. Mobil atölye özelliği ile hem evde hem okulda çocukların yaratıcılıklarını geliştirmesine olanak tanıyor ve geleceğin tasarımcılarına destek oluyor. R23D ile çocuklar kendi oyuncağını ve kendi deney setini basabilecek.
Evde özel imalat gerçek oldu
R23D ile çay günü için masaya yerleştirilecek en güzel vazoyu bir gün önceden evde basarak misafirlere hoş bir sürpriz yapmak veya raylı çekmecenin kırılan plastik parçasını yenisiyle değiştirmek mümkün. Türkiye’nin yerli 3D printerı R23D, kullanıcının evde kendi zevkine göre özel üretim yapmasını sağlıyor ve müşteriyi mağaza vitrinlerindeki hazır ürünlerle sınırlı kalmaktan kurtarıyor.
R23D aynı zamanda havalandırma kanalı, fan yatağı, üfleme borusu ve ray makarası gibi kendi yedek parçalarını da basabiliyor. Böylece çocuklara, yetişkinlere, profesyonellere esnek bir tasarım ve üretim platformu sağlıyor.
Z aksı dahil uzunluk, genişlik, yükseklik olmak üzere üç ayrı aks kullanan R23D kullanıcıya endüstriyel tasarım için maksimum hassasiyet ve gerçek 3 boyutlu baskı teknolojisi sunuyor. Kendi parçalarını kendi basan R23D ofiste ihtiyaca göre ölçeklenebiliyor ve yeni parçalar basarak geliştirilebiliyor. R23D Türkiye’deki kullanıcıların hızlı prototip ihtiyacını karşılamak üzere özelleştirilen Repetier-Host yazılımını kullanıyor ve USB bağlantısı üzerinden PC, Mac, Linux platformlarını destekliyor.
7-8 Martta Açık Sınıf’ın İstanbul Mecidiyeköy’deki eğitim merkezinde düzenlenecek olan Innomaya 3D printer eğitiminde görüşmek üzere. 🙂
Thomas Alva Edison derken ipucu mu verdiniz?
3d printerlar, son zamanlarda yapıan en iyi buluş. Bunun ev kullanıcılarına kadar inmiş olması da ayrı bir güzellik. Artık herkes zihnindeki tasarımları özgürce nesne olarak ortaya koyabilecek.