Mimlenen Adam – 2 >> İlk cep telefonum Sony Ericsson K700i

0Sevgili Fundalina ve Protechman bir süre önce kullandıkları ilk cep telefonlarını güzel birer blog yazısıyla anlatmışlar ve beni de etiketlemişlerdi. Ancak o sırada çok yoğun olduğum için hemen yazmaya fırsat bulamamıştım. Şimdi bunu telafi ediyorum: İşte kullandığım ilk cep telefonu Sony Ericsson K700i, gümüş.

Nedendir bilmem, cep telefonu kullanmaya geç başladım. 80’ler ve 90’lardaki (SMS destekli) ilk telefonları başkalarında görmeme rağmen kendim için aldığım ilk cep telefonu 2004 Mart ayında çıkan ve Nisanda satın aldığım Sony Ericsson K700i, gümüştür.

 

 

sony-ericsson-k700i-2Cep telefonu kullanmaya sonunda kim ikna etti?

Doğrusu kendim karar verdim. Bir gün Beşiktaş’taki Kadıköy iskelesinde askerlik arkadaşımla buluşacaktım ama cep telefonum olmadığı için arayıp haber veremedim. O gün canıma tek dedi ve hemen bir cep telefonu aldım.

O zamanlar bu telefonlara özellikli telefon da (featured phone) denmiyordu. Çünkü iPhone ve Android telefonlar, akıllı telefon ve tabletler yoktu. Ancak resimde gördüğünüz küçük ve metalik bir takoza benzeyen ama hâlâ estetik bulduğum o şey 2004’te bize uzaylı teknolojisi gibi geliyordu.

Dikkat edecek olursanız telefonlara kameraların yeni takıldığı yıllardan söz ediyoruz. O taş gibi telefonu kırmak zor olduğu gibi (evet sağlam üretiyorlardı) kamerası da oldukça dayanıklıydı. Hatta teknik özellikleri dalgıç saatlerinde olduğu gibi kameranın çevresinde yazılmıştı.

 

 

sony-ericsson-k700i-international-wall-ac-chargerNostaljik teknoloji

Bu telefonun en sevdiğim özelliklerinden biri 93 gram ağırlıyla oldukça hafif olması ve 65 bin renkli, 176 x 220 piksel, 7 satır, 158 ppi TFT renkli ekran desteklemesiydi. 30 çağrıyı hafızasında tuttuğunu, SIM kart rehberi olduğunu, 15 alanlı rehberde 510 kişi kayıt edebildiğini ve photo call desteklediğini de söyleyeyim ki birlikte gülelim (ancak 2004’de oldukça rekabetçi özelliklerdi bunlar).

Telefonun 640 x 480 çözünürlüklü LED flaş VGA kamerası vardı ve 2,8 x optik zum, 4 x dijital zum destekliyor, hatta 41 MB’lık dahili hafızasıyla video çekebiliyordu. Buna ek olarak USB, Bluetooth 1.1 ve kızılötesi bağlantısı vardı.

K700i, SMS VE (!) MMS desteğine ek olarak WAP 2.0/xHTML browserı ile internete girmeyi de sağlıyordu! MP3 yürütücünün yanı sıra Li-Po pil ile 360 saatlik bekleme ve 7 saatlik konuşma süresi sunuyordu.

 

 

sony_ericsson_k700i_mobile_phone_blogimageKurnaz teknik servis

En sinir olduğum özelliği ise ön yüzünün altındaki kabarık Quikshare çıkartmasının yapışkanın kısa sürede kuruması ve çıkartmanın yere düşmesiydi. Üstelik bu çıkartma garantiye dahil değildi ve teknik servis aptal bir çıkartmayı değiştirmek için 2004’te 5 TL istemişti.

Telefonu internete girmekten çok SMS göndermek, fotoğraf çekmek, birilerini aramak, duvar kağıdını değiştirmek, FM radyo ve MP3 dinlemek için kullandığımız yıllardı. Bana bu güzel nostaljiyi yaşattığınız için sağ olasın Fundalina, sağ olasın Caner (Protechman). 🙂

Aslında bu iyi fikir: Bundan sonraki telefonlarımı ve eski bilgisayarlarla cihazlarımı her ay yeni bir yazı ile paylaşarak takip ettiğim arkadaşlarımı yazıda etiketleyeceğim. Hepimize nostalji olsun, size de kendi eskilerinizi hatırlatsın (kim bilir, belki de eski telefonları hâlâ saklıyorsunuz).

 

Sony Ericsson K700i reklam

 

 

 

Sony Ericsson K700i nostaljik inceleme

 

 

 

Yorum ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version
Yandex