Amatörün 3D Printer Rehberi -2 >> 100 dolardan ucuza 3B printer yap
|Gelecek geldi ve Geleceğe Dönüş filmi çoktan gerçek oldu. 3D printer sayesinde tüketici üretici oluyor ve gerçek bacasız sanayi devri başlıyor. Öyleyse 100 dolardan ucuza kendi 3B printerınızı yapmak için ne bekliyorsunuz? RepStrap toplama 3B printer ile hemen başlayalım! İsterseniz bununla kendinize RepRap 3B printer parçaları da basabilirsiniz. 🙂
1. Adım: Önce kafanızdaki 3D printerı tasarlayın
3D printer tasarımının içinde neye ne kadar para harcayacağınız da var. Çünkü farklı parçalar satın alacaksanız ve bunların birbiriyle uyumlu olmasını istersiniz. Ayrıca kazıklanmak istemezsiniz. İşte size kısa bir kontrol listesi:
- Öncelikle Çin’den bile alsanız o kadar ucuz değil.
- Parçalar 100 dolardan ucuza geliyor, ama bunlardan çalışan bir 3D printer yapmak için biraz daha para harcamanız gerek.
- Zaman alan bir iş. Sabah oturup akşama bitiririm demeyin.
- Acele etmeyin. Kaliteli bir iş çıkması için kasmadan, rahat rahat çalışın.
- Parçaları kesmeden önce iki kere ölçün. Yanlış keserseniz parça ziyan olur.
- 3D printerınızı yapmak için sağlam kaynaklar kullanın (Yakında blogda tam kapsamlı bir 3D printer rehberi yayınlayacağım. Arduino kurulumu dahil).
2. Adım: Alışveriş listesi
Aşağıdaki bağlantıları tıklayarak gereken parçalara ulaşabilirsiniz.
Genel parçalar
- Motorlar: http://goo.gl/hMJOs9
- Arduino+RAMPS 1.4: http://goo.gl/IfA62p
Ekstruder parçaları
- Ağızlık: http://goo.gl/ZoKWTH
- Alüminyum montaj blokları: http://goo.gl/pgy69k
- Thermistor: http://goo.gl/RLCRO7
- Isıtma kartuşu: http://goo.gl/Q1wYf5
- Filaman boğazlığı: http://goo.gl/A4BJ8n
- Kapton Bant: http://goo.gl/75usKm
- Temel inşaat malzemeleri (ahşap, metal vb.)
3. Adım: İşe başlayın!
Öncelikle 3D printerı kafanızda hayal edin. Sonra kâğıda çizin ki hangi parçayı nereye takacağınızı bilin. Özellikle de x, y, z, aksları ile ekstruder parçalarını tasarlarken dikkat edin. Bunların birbirine tam oturması ve tam olarak hizalanması lazım.
İpucu: Önce karton maket yapsanıza! Daha kolay olur. İkinci bölümde tam kapsamlı bir 3D printer imalat rehberi paylaşacağım, ama bu rehberdeki maddeleri dikkatle incelerseniz sıfırdan başlamak için temel bilgilere sahip olursunuz. İkinci bölümde görüşmek üzere! 😀