Popcorn Time Geri Döndü >> Torrent filmlerini doğrudan browserda izleyin

popcorn_time-torrent-torrent_time-korsan-sinema-film-vpn-webrtc

İnternette ücretsiz film izleme hizmeti sunarak kullanıcıyı Torrent’tan dizi indirme zahmetinden kurtaran Popcorn Time yeni web adresiyle geri döndü. Korsan içerik yüzünden sürekli kapatılan asi streaming hizmeti, artık Torrent sitelerindeki filmleri doğrudan browserda izlemeye izin veriyor.

WebRTC kaçınılmaz oldu

Browserların sürekli IP adresi almadan doğrudan diğer browserlara bağlanmasını ve böylece yapılandırma ayarlarına gerek kalmadan tüm cihazları kablosuz bağlantıyla kontrol etmesini sağlayan WebRTC teknolojisini geçenlerde yazmıştım.

Çünkü bu teknoloji Windows 10 kullanan Lumia telefon ekranını kablosuz hub üzerinden tek el hareketiyle laptop ekranına kaydırmanın yanı sıra VPN delmeye de yarayarak şirketlerin interneti gözetlemesini kolaylaştırıyordu.

Bunu önlemek için Mozilla Firefox kullanmanız ve şu ayarları yapmanız gerekiyordu:

about:config

media.peerconnection.enabled > false

Ancak browserdan film izlemek için şart

En azından Torrent Times eklentisini kullanan Popcorn Time ile torrent sitelerindeki filmleri doğrudan browser içinden izlemek istiyorsanız, yani torrent’tan film indirme derdinden kurtulmak istiyorsanız WebRTC özelliğini açık tutmanız gerekiyor.

İlgili yazı: Yeni Torrent İle Tanışın > Popcorn Tıme filmleri internetten ücretsiz yayınlıyor

popcorn_time-torrent-torrent_time-korsan-sinema-film-vpn-webrtc

 

Ne gerek var ki?

Eskiden Popcorn Time’da film izlemek için native uygulama kurmanız gerekiyordu. Artık buna gerek yok, browser yeterli ve bu kullanıcı için büyük avantaj.

Gerçekten de internette korsanı durdurmak ne mümkün? Amerikan Sinema Filmleri Derneği’nin açtığı davalar yüzünden Popcorn Time’ın en önemli geliştiricileri projeden ayrılmış olsa da inatçı streaming hizmeti yayınlarına devam ediyor.

Popcorn Time yayını yapan en popüler site popcorntime.io kapsamlı DDoS saldırıları ile çökertilmiş ve kapatılmıştı. Sanırım bunu Hollywood’un yaptırdığına dair şüphemiz yok. Yeni açılan Popcorn Time Online da bir film izleme streaming hizmeti, ama artık saldırıya açık HTTP bağlantısı kullanmıyor.

Bunun yerine doğrudan browserdan film izlemeye izin veren bir Torent istemci eklentisi (Torrents Time) kullanıyor.

İnternetten film izlemek isteyen kullanıcının Torrent sunucusuna bağlanmak için tek seferliğine IP adresi almasından sonra doğrudan browserdan içerik izlemeye izin veren WebRTC yöntemi, ilginç bir şekilde DDoS saldırılarına da izin vermiyor (istemci ile sunucu internet üzerinden doğrudan kablo bağlantısı kurduğu için).

popcorn_time-torrent-torrent_time-korsan-sinema-film-vpn-webrtc

 

Açık kaynak

Torrents Time eklentisi Winrows 7, 8, 10 destekliyor, aynı zamanda Mac OSX 10.7 ve üstü için destek sağlıyor. Böylece film izlemek için PC’ye uTorrent gibi bir BitTorrent istemcisi kurmaya ve dosyaları bilgisayara indirmeye gerek kalmıyor.

Aslında bu Popcorn Time’ın browserda sunulduğu ilk örnek değil, ama bu kez geliştiriciler projeyi açık kaynak kod yaptılar; yani birine dava açılırsa görevi internette konuya meraklı diğerleri devralabilir.

 

popcorn_time-torrent-torrent_time-korsan-sinema-film-vpn-webrtc

 

Browser eklentisi

Torrent Times’ın en büyük özelliği biraz da uTorrent’taki “dosyanın ön izlemesini başlat” seçeneğinde olduğu gibi, Torrent filmlerinin Youtube videosu gibi izlenmesine imkan tanıması.

Bütünleşik VPN

Her ne kadar WebRTC browserda IP adresini ele verse de Torrent Times’ın bütünleşik VPN’i cihazlar arasında doğrudan bağlantı kurulduğu için kullanıcıyı gözetlenmekten koruyor. Aynıca Türkiye’de sitenin streaming IP adresi muhtemelen engellenmiş olduğu için VPN kullanmanız gerekecek.

 

popcorn_time-torrent-torrent_time-korsan-sinema-film-vpn-webrtc

 

Anında internet yayını

İster Popcorn Time kullanın ister tek başına Torrent Times eklentisini kullanın, bu teknoloji ile film ve dizileri mümkün olan en yüksek çözünürlükte anında izlemeye başlayabilirsiniz (Full HD ve 720p seçenekleri var). Üstelik browser içinde otomatik altyazı desteği de sunuyor.

Dilerseniz TV’den izleyin

Eklentinin diğer güzelliği Chromecast, Airplay ve DLNA gibi bir kablosuz dongle bağlantısı üzerinden web yayınlarını TV ekranından izlemeye de izin vermesi.

Kısacası Torrent’tan film indirme devri bitiyor ve Torrent’tan film izleme devri başlıyor. Tek sorun bütünleşik VPN hizmetinin ücretli olması (yani bir Torrent gelir modeli var 🙂 ) İnternete kendi VPN bağlantınızla giriyorsanız sistemin çalışıp çalışmadığın ayrıca test etmeniz gerekiyor.

 

popcorn_time-torrent-torrent_time-korsan-sinema-film-vpn-webrtc

 

Dağıtık internet

Unutmayın, Torrent Times ile film izleten tek site Popcorn Times değil ve bu nedenle her içerik korsan içerik olmak zorunda değil. Yeni teknolojiyi nasıl kullanacakları kişilerin kararına bağlı bulunuyor: İster kurumsal TV hizmeti sağlayan bir şirket olun ister bireysel kullanıcı, Torrent Times herkesin kendi yasal web yayınını yapmasına izin veriyor.

Peki merkezi internet ve Youtube gibi aracı platformlar yerine herkesin kendi içeriğini doğrudan yayınlanmasına izin veren bu teknoloji Youtube ve benzeri iş modellerinin yerini alacak mı? Bunu ayrıca göreceğiz.

Yorum ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version
Yandex