2 TB depolama alanı sunan laptoplar yolda

wdEnterprise RESATATDK şirketi sabit disk sürücülerinde veri rekoru kırdı: 2 TB depolama alanı sunan laptoplar yolda

SSD’ler sabit disk sürücüleri (hard diskler – HDD) tahtından indirecek diyoruz ama gerek fiyat gerek depolama kapasitesi açısından, HDD’ler son kullanıcı için hâlâ en hesaplı seçeneği oluşturuyor.

Seagate, Mart ayında 60 TB’lık masaüstü PC’ler ve 10 TB’lık laptopların önünü açacak bir teknoloji geliştirmişti (Bunu sofra tuzu kullanarak başardılar: Geçen yıl bu teknolojiyle ilgili bir paylaşımda bulunmuştum).

Ancak, TDK, disk başına 2 TB veri depolayan 3,5 inç hard diskler geliştirmek için sadece geleneksel teknolojileri kullanıyor.

HDD okuma/yazma kafasının manyetik alanı şiddetini ve disk üretiminde kullanılan malzemeyi değiştirerek, bir diskte inçkareye 1,5 Terabit veri depolamayı başardılar.

TDK bu sistemde “ısı yardımlı manyetik kayıt teknolojisi” ve “yüksek çözünürlüklü yüzeysel ısı dalgalarını” kullandı. Yüzeysel dalgalar, sadece hard diskleri oluşturan disklerin yüzeyinde etkili oluyor ama 1 cm2’lik disk alanına çok daha fazla veri kaydedilmesini sağlıyor (yüzeysel dalgalar bunu, veriyi çok daha küçük paketler halinde, çok daha sıkışık olarak kaydederek başarıyor). Ne yazık ki TDK manyetik alan ve ısı teknolojisini HDD’ye kayşıt yapmak izin bir arada nasıl kullandığını açıklamadı.

Hard disklerde genellikle 2 ila 4 disk kullanılıyor. Dolayısıyla, 2014 yılında 8 TB’lık masaüstü sistemler ve 2 TB depolama alanına sahip laptoplar göreceğiz.

Güncel haberin linki:
http://techon.nikkeibp.co.jp/english/NEWS_EN/20121002/243229/

“Sofra tuzuyla sabit disk sürücülerinde 6 kat fazla depolama alanı” başlıklı yazım:
https://plus.google.com/u/0/s/kozan%20tuz%20%20sabit%20s%C3%BCr%C3%BCc%C3%BC

Yorum ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version
Yandex